fbpx

ОДТРК "Карпати" відзначає 76-річчя

Стиль життя 18:28, 15.01, 2016

ТРК "Карпати" – Івано-Франківська обласна телерадіокомпанія – працює з 15 січня 1940 року.

Починалось все зі Станіславського радіокомітету (1939) і 30 хвилин мовлення щодня (новини, огляд обласної газети, окремі статті з газет, матеріали на громадсько-політичні теми), далі – обласний комітет радіоінформації при виконкомі обласної ради депутатів трудящих (1944) вже мав більший колектив і більші можливості, пише ОДТРК "Карпати".

У 1963 році обласну редакцію радіомовлення перейменовано в Івано-Франківський обласний комітет з радіомовлення і телебачення Івано-Франківського обласного виконавчого комітету.

В 1971 році на базі комітету були створені редакції суспільно-політичних передач, "Прикарпатські новини" і кореспондентська мережа. Час мовлення збільшився до двох годин щодня.

У 2013 році телерадіокомпанія, крім проводового мовлення, отримала ФМ-частоту для цілодобового ефіру на території нашої області, а також прилеглих районів Львівської, Тернопільської та Чернівецької областей. Того ж року з'явилась назва "Карпати".

25 грудня 2014 року ТБ "Карпати" вперше вийшло в телеефір у цифровій мережі Т2 – на 29 каналі по всій області. Сьогодні новини і програми компанії можуть дивитись також користувачі кабельних мереж "Discovery" та "Lanet" у Івано-Франківську, Коломиї, Калуші, Галичі, Бурштині та прилеглих населених пунктах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: