fbpx

Олег Гончарук оголосив, що не прийматиме кадрових рішень до виборів

Суспільство 18:07, 03.10, 2014

Голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук пообіцяв не торкатися кадрових питань до закінчення виборів, щоб це не було сприйнято як політичний тиск.

До Калуша вперше з часу свого призначення із робочим візитом приїхав новий голова ОДА Олег Гончарук.

Зустріч мав із представниками району – у залі засідань Калуської РДА. Ажіотажу не було, хоча зібралося й немало: сільські голови, представники районної влади, окремі депутати районної та міської рад, начальники структурних підрозділів РДА та різноманітних установ міста, пишуть Вікна.

На початку  виступ голови Калуської РДА Миколи Жовніра. Більше виглядало на звіт.

Почав із найактуальнішого: підготовка до опалювального сезону. Дві лікарні переводять на твердопаливні котли. У Калуській ЦРЛ до початку опалювального сезону уже готові, районна лікарня – складніше: усі підготовчі роботи уже завершені, проте ще немає самих котлів. Район домовився за них ще у червні. Проте у зв’язку із великою завантаженістю фірми-виробника котли обіцяють привезти у понеділок, ще тиждень триватимуть роботи зі встановлення. На цьому, каже Микола Жовнір, економитимуть 157 тис. кубометрів газу, або 400 тисяч гривень щороку.

Ще 300 тисяч гривень зекономлять через переведення на тверде паливо шкіл Верхні та Підмихайля. Це уже порахував голова Калуської районної ради Василь Дзундза.

Він себе на трибуні поводив більш упевнено. Так і сказав: коли був головою РДА, добирав слова, а нині просто говорить, як думає.

Щодо енергозбереження, то район похвалився ще й економією газу на впровадженні проектів по Кіотському протоколу у школах Тужилова, Новиці, Верхні, дитячому садку у Верхні та лікарні на Каракая.

Котли, які досі не поставили до району, “хоча ви мали стояти у черзі першими”, стали чи не єдиним випадком, коли Олег Гончарук вдався до критики стосовно районного керівництва. Хоча йому ще й призналися у тому, що фактично провалили ідею зі створенням Фонду, за рахунок якого мав відбуватися ремонт доріг Калущини. Фонд не запрацював, бо, за словами Миколи Жовніра, не змогли добитися, щоб підприємці жертвували гроші.

Хоча район описав і грандіозну перспективу: має інвестора, який готовий вкласти 32 млн євро у кар’єр, створити дві сотні робочих місць та виробляти цеглу. Проект не рухався, оскільки з якихось причин не можна було отримати висновок екологічної експертизи. А тепер нібито усе зрушилося з місця.

Не забули згадати й про “Даношу”, яка є бюджетоформуючим підприємством району. Василь Дзундза одразу ж запросив нового голову ОДА відвідати “Даношу”, але чи той поїхав, невідомо. Адже, сказав: нині на Прикарпаття приїхав віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич. Водночас голова ОДА поїхав на Калущину, хоча дуже хотів би поспілкуватися із посадовцем.

Виступаючи, Олег Гончарук на початку трохи підглядав у “шпаргалку”. Сказав, що Калуш для нього – рідне місто (нагадаємо, Олег Гончарук народився у Калуші), тому має багато рідні у місті та районі. Відвідуватиме Калущину не лише з приватними візитами, але й із робочими. Згадав про “розбалансовану систему влади” та загрозу щодо теплопостачання, адже “не вистачає 5 млрд кубометрів газу”.

“Я приїхав подивитися вам в очі”, – запевнив Олег Гончарук.

Він наголосив на тому, що не приїхав агітувати та не планує застосування адмінресурсу.

“Закликаю вас: політика – поза нами. Тоді щось зрушиться з місця, – запевнив Олег Гончарук. І повідомив: маючи прекрасну політичну перспективу, вийшов з партії і пішов у господарку, коли стало питання про його призначення”.

Голова ОДА резюмував: навряд чи щось змінить до кінця цього року. Але планує виробити алгоритм – у якому форматі працюватиме очолювана ним система. До закінчення виборчої кампанії не планує і жодних кадрових рішень – щоб такі кроки не були розцінені як політичний тиск.

“Немає у мене жодних рішень по кадрових питаннях на сьогодні, – запевнив він. – Всі продовжують працювати, принаймні, до 26 жовтня. Хоча це не означає, що 27 жовтня усі підуть. Будемо говорити із кожним індивідуально”, – запевнив Олег Гончарук.

Стосується це не тільки призначень голів райдержадміністрацій, але й інших посад, адже вже безпосередньо під час зустрічі сільські голови скаржилися йому на посадовців у земельній сфері, які роками гальмують прийняття важливих для громад рішень.

Також голова ОДА запропонував створити робочу групу, яку очолить голова РДА. Група має бути компактна, але всесторонньо представлена, причому не тільки лояльними, але й опозиційними представниками. До групи мають включити громадських активістів, представника від сільських голів тощо. Кожній робочій групі (такі мають бути створені у кожному районі на Прикарпатті) Олег Гончарук обіцяв виділили по кілька годин, упродовж яких будуть обговорювати найбільш проблемні питання району, шляхи їх вирішення.

“Але щоб не було “базару”, вибачте за грубе слово, бо я на це не маю часу, – застеріг губернатор. – Я нічого не буду обіцяти. Я почув, буду приймати рішення”.

Олег Гончарук також поділився перспективою, яка зможе “підняти” Прикарпаття. За його словами, Івано-Франківська область має стати пілотною у провадженні інвестицій у дорожню сферу. Проект Євросоюзу, відповідно, й фіксування “звідти”.

“Якщо це вдасться, то я вже зможу буду спокійно піти”, – зауважив голова ОДА.

Олег Гончарук дав зрозуміти, що із висловлених до нього клопотань йому під силу, а що не в його компетенції. У деяких випадках говорив різко, у деяких щиро. Запевнив, що зараз не належить ні собі, ні сім’ї. Тому, запрошуючи на зустріч, попросив попередньо узгоджувати час. Для цього пообіцяв одному із тих, хто звертався із клопотанням, надасть свій номер телефону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: