fbpx

Олег Гончарук пасе задніх у рейтингу голів ОДА

Політика 19:49, 25.04, 2017

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Олег Гончарук посів 18-те місце в рейтингу голів ОДА.

Про це йдеться в «Рейтингу діяльності голів ОДА за І квартал 2017 року», укладеному Комітетом виборців України.

Порівняно з 2016 роком залишила групу лідерів Львівська ОДА. Середній результат (верхня частина) продемонстрували Житомирська, Сумська, Запорізька, Львівська, Вінницька, Миколаївська та Київська області. Нижня частина “середняків” – Дніпропетровська, Чернігівська, Хмельницька, Одеська, Луганська, Івано-Франківська та Полтавська області. Значна диференціація показників у межах одного регіону у цій групі свідчить про нерівномірну увагу голів ОДА до різних сфер життя регіону.

1

 

У першій п’ятірці рейтингу – голови Харківської, Донецької, Кіровоградської, Тернопільської та Закарпатської обласних державних адміністрацій. Останнє місце в рейтингу посів керівник Волинської області Володимир Гунчик, який втратив  у порівнянні з рейтингом 2016 року 5 позицій.

Читайте також: Гончарук наполягає, що придбав Lexus за 45 тисяч гривень.

Одним із найменш успішних напрямків діяльності ОДА в І кварталі стала зовнішня торгівля товарами. У І кварталі також мало місце зростання цін на споживчому ринку області. Недостатньо ефективною, за словами експертів, є діяльність ОДА в напрямку боротьби з корупцією та в напрямку протидії незаконному видобутку бурштину.

На думку експертів, керівники областей, які посіли останні місця у рейтингу, найближчим часом можуть втратити свої посади, якщо суттєво не покращать результати.

Читайте також: Гончарук вважає себе гуцулом і готовий вилізти на телевежу в кептарику.

Оцінка складалася з двох компонентів: показників соціально-економічного розвитку регіону та результатів опитування експертів. Всього було оцінено показники соціально-економічного розвитку за 5 напрямками: розвиток промисловості, сільського господарства, темпи будівництва, експорт-імпорт, рівень доходів населення. Джерелами інформації стали офіційні статистичні дані, інформація, надана ОДА на запит Комітету виборців України, інформація ЗМІ та спеціальні експертні опитування, проведені в межах проекту. Відповіді на анкети надали 276 експертів з усіх областей України.

За результатами цього ж рейтингу за підсумками 2016 року Олег Гончарук був в п'ятірці останніх в рейтингу голів ОДА.

Головою Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук працює з 9 вересня 2014 року. 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: