fbpx

​Олександр Шевченко: "Буковель є спортивним центром Карпат, та й загалом України"

Стиль життя 14:16, 14.06, 2016

У Буковелі вже другий рік поспіль проводять змагання з найвимогливішого виду спорту, що потребує доброї підготовки одразу в трьох дисциплнінах: плаванні, бігу та велоспорті.

Bukovel Sprint Triathlon Cup – найвисокогірніший спринт-тріатлон в Україні. Учасники долали 750 метрів уплав, 5 кілометрів  бігом і 20 кілометрів  на велосипеді.

Взяти участь у змаганнях міг будь-хто. Ні вік, ні підготовка абсолютно не важливі, кажуть організатори, головне – бажання та жага до пригод.

Всіх учасників розділили на групи любителів і професіоналів. Електронна чіпова система таймінгу на нозі спортсмена відпрацювала на відмінно  результати після пересікання доріжок можна було переглядати онлайн. Все за останнім словом техніки.

"Взимку Буковель є центром для тренувань спортсменів з зимових видів спорту, а влітку ми створили унікальні можливості для літніх видів спорту. Не дивно, що спортсмени обирають для тренувань саме гірську місцевість, адже тут загартовується сила духу та витримка, а у Буковелі є всі необхідні умови для тренувань, починаючи від тренажерного залу і закінчуючи мультифункціональними майданчиками для гри в теніс, баскетбол, волейбол… Вже сьогодні Буковель є спортивним центром Карпат, та й загалом України, тому й не дивно, що він приваблює організаторів подібних змагань",  наголошує почесний директор ТК "Буковель" Олександр Шевченко.

"Bukovel Triathlon Sprint Cup" проводять як в особистому заліку, так і в естафеті.
Кожен етап був особливим. В озері учасники, крім довжини дистанції, боролись ще й з холодною водою, температура якої, завдячуючи природнім примхам, сягала лише +16. Велотраса була, напевне, найскладнішим етапом, адже перепади висот досить великі та й підйомів багато. Напевне, найлегшим етапом тріатлону був біг, учасники насолоджувались краєвидами Карпат та чистим повітрям.

"У Буковелі дійсно одна з найскладніших велотрас, адже на 20 кілометрах набір висоти складає близько 650 метрів, і це досить багато, це реальна гірська траса. Напевне, саме через незвичність траси та складність цікавість до тріатлону в Буковелі зростає, і сьогодні бачимо на старті більше сотні учасників",  говорить Ярослав Ведмідь, співорганізатор Bukovel Triathlon Sprint Cup.

10 суддям із федерації тріатлону України допомагали  60 волонтерів  вони контролювали безпеку всіх трас. 

Якщо любителі змагалися більше самі з собою, тобто для них було головним просто здолати повну трасу, то для професійних тріатлоністів ці змагання стали таким собі стартом сезону та контрольним тренуванням перед чемпіонатом Європи в Болгарії, що відбудеться 17-18 червня. Це ще раз підтверджує статус курорту як тренувальної бази не лише для зимових, але й літніх видів спорту.

Нам правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: