fbpx

Олександр Шевченко: "Інсулінозалежні діти завжди мають відчувати нашу підтримку"

Суспільство 19:41, 29.08, 2017

Благодійний фонд Олександра Шевченка "Новий Івано-Франківськ" в рамках соціальних програм щороку проводить оздоровлення дітлахів з Івано-Франківська.

Разом із батьками сотні прикарпатських дітей регулярно відпочивають та оздоровлюються у туристичному комплексі. Зокрем,а діє програма для дітей з особливими потребами. "Табір друзів" проходить щороку. Також для дітей з вадами ДЦП існує особлива програма, що включає в себе і лікування, і розваги.

А цього року тут організували ще один унікальний табір – для дітей, хворих на цукровий діабет. Оскільки такі дітлахи потребують постійного нагляду. Тож звичайні відпочинкові табори для них в основному не доступні.

"На початку літа я планувала віддати малого до дитячого табору. Але мені сказали: у нього – цукровий діабет. А діти з таким захворюванням не можуть відпочивати самі. Оскільки їм потрібен постійний догляд та регулярний прийом ліків. А відпочинок на двох для нас – завелике задоволення", – розповідає франківчанка Алла Дутчин.

Її синові – 13 років, 9 із них хлопчина – інсулінозалежний. Діагноз "1 група цукрового діабету" в Івано-Франківську має ще майже 70 дітей. За ними потрібен регулярний нагляд: вимірювання рівня цукру в крові, погодинний прийом ліків та дієтичне харчування.

Пані Алла вирішила звернутись за допомогою до благодійного фонду Олександра Шевченка "Новий Івано-Франківськ". Нардеп одразу ж відгукнувся на цю проблему. І вже за кілька тижнів у Буковелі діяв табір для дітей, залежних від інсуліну.

1

"Я знаю, що ці діти іноді не мають найнеобхіднішого – ліків. Як народний депутат зроблю усе для того, аби цю ситуацію виправити. Інсулінозалежні діти завжди мають відчувати нашу підтримку. Ми без вагань організували для прикарпатських дітей відпочинковий табір. Поруч із малечею від хатніх клопотів та постійної напруги можуть відпочити і батьки", – розповідає Олександр Шевченко.

Перший в Україні табір для дітей, хворих на цукровий діабет, практично нічим не відрізняється від звичайних буднів "Артек-Буковель". У програмі – цікаві ігри, майстер-класи, музичні заняття, боулінг, екскурсії, катання на підйомниках.

Більшість цих дітей у таборі вперше. Тож вражень – величезна кількість.

"Нам дуже подобається. Тут цікаво, весело, ми знайшли багато нових друзів", – розповідають діти.

Загалом у Буковелі цьогоріч відпочили три десятки інсулінозалежних дітей. Олександр Шевченко пообіцяв, що такий соціальний табір стане щорічним. Оскільки ці діти потребують нашої постійної турботи та опіки.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: