fbpx

Оперу-перформанс за романом Юрія Іздрика "Воццек" презентувала NOVA OPERA

Культура 20:46, 09.07, 2017

Музику до перформансу Trap Opera WOZZECK створили композитори Ілля Разумейко і Роман Григорів.

9 липня в Арт-дворику у Києві на Іллінській, 16 відбулася прем'єра експериментального перформансу учасників формації NOVA OPERA і письменника Юрія Іздрика, що отримав назву Trap Opera WOZZECK.

З Іздриком цього вечора сцену розділили музиканти Жанна Марчинська і Андрій Надольский, вокалісти Мар’яна Головко і Андрій Кошман та композитори Ілля Разумейко і Роман Григорів.

"Іздрик уперше почув НОВУ ОПЕРУ на фестивалі "Порто Франко", назвавши нашу музику "філармонічним тріп-хопом". Тоді ми й вирішили зробити спільний проект. Коли думали над назвою, Іздрик випадково згадав свою першу книжку "Воццек", сюжет якої для сучасних композиторів є просто Біблією завдяки відомій опері Альбана Берга – одного з найбільш визначних творів XX століття", – розповідає Cultprostir композитор NOVA OPERA Ілля Разумейко, який разом із Романом Григорівим створили музичну частину цього дійства.

Trap Opera WOZZECK складається із двох дій: перша проходила просто неба, а для другої артисти перемістилися всередину приміщення. У перформансі звучали синтезатор, віолончель, контрабас, електронні барабани і голоси вокалістів. Юрій Іздрик читав у їхньому супроводі свою поезію і теж співав. Крім того, для надання нестандартного звучання голосам використали можливості лайф-електроніки, пише Cultprostir.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: