fbpx

ОПОРА: прикарпатські нардепи – на п'ятому місці в країні за ефективністю роботи

Політика 15:58, 30.11, 2016

Громадянська мережа ОПОРА підбила підсумки діяльності депутатів-мажоритарників з Івано-Франківщини за два роки роботи Верховної Ради України VIII скликання.

Активісти ОПОРИ оцінили законотворчу діяльність депутатів (скільки вони ініціювали законів та скільки підтримала Верховна Рада) та роботу з виборцями. 

Так, прикарпатські депутати 433 рази були ініціаторами проектів законотворчих ініціатив, але лише 8% із них підтримав парламент. Найбільше чинних законотворчих ініціатив у заліку Анатолія Диріва – 10. З них 7 постанов (5 постанов стосуються процедури розгляду законопроектів) та 3 закони. Юрій Дерев’янко є співавтором 6 законопроектів, що набули чинності, та 3 постанов. Михайло Довбенко є співавтором 7 законотворчих ініціатив, що набули чинності – 4 постанов (1 постанова стосується процедури розгляду законопроектів) та 3 законів. Юрій Соловей – автор 2 постанов, які стосуються процедури розгляду законопроектів, та співавтор 4 законів. У заліку Олександра Шевченка 2 законопроекти, зареєстровані в співавторстві, що набули чинності і стали законодавчими актами. Найменше чинних законотворчих актів у заліку Юрія Тимошенка – 1 закон, поданий у співавторстві.

При оцінці діяльності депутатів також зважали на їх взаємодію з виборцями.

Координатор ОПОРИ в області Іван Маруняк зазначив, що депутати через громадські приймальні найчастіше реагують на звернення громадян, бо "якщо подавати їх через апарат ВРУ, вони можуть загубитися". 

Загалом, депутати від Франківщини – на п'ятому місці за ефективністю в умовному рейтингу областей.

"Це свідчить про те, що наші депутати в загальноукраїнському рейтингу одні з кращих. Оцінювати їх роботу я не буду, оскільки завдання оцінювати депутата стоїть перед виборцем", – зазначив Іван Маруняк.

Присутній на прес-конференції народний депутат Юрій Соловей додав:

"Це говорить про те, що депутати хоч щось, та й роблять. Найкращу оцінку можуть дати громадяни на місцях".

Повний звіт ОПОРИ:
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: