fbpx

Організатори "Porto Franko Gogol Fest" підготували сюрприз

Культура 13:21, 07.06, 2016

Вже завтра, 8 червня, в Івано-Франківську стартує грандіозний фестиваль "Porto Franko Gogol Fest", який триватиме п'ять днів. Щовечора на Вічевому майдані виступатимуть гурти, які вже стали легендарними: "Brutto&Ляпіс", Onuka, "Dakh Daughters", Qarpa та інші. Один із хедлайнерів досі залишається загадковим.

Як повідомляв КУРС, з 8 по 12 червня в Івано-Франківську пройде фестиваль "Porto Franko Gogol Fest"Напередодні початку фестивалю організатори поспілкувалися з журналістами на даху облмуздрамтеатру.

Фестиваль називають "місцем сили", що надихає і зосереджує у собі проекти з різних куточків України та закордону.

"Це унікальний фестиваль, меседжем якого є "місце сили", – зазначив гендиректор фестивалю Ростислав Держипільський.  Я впевнений, що після фестивалю наше місто стане ще сильнішим. Воно і так найкраще у світі, але буде ще сильніше, ще креативніше, ще культурніше. Результатом має стати те, що Івано-Франківськ стане культурною столицею України".

Співорганізатор фестивалю та куратор програми класичної/експериментальної музики Ілля Разумейко зазначив, що Івано-Франківськ при організації цього фесту орієнтується більше на Відень, Париж та Нью-Йорк, ніж на Львів чи Київ. У цьому і особливість міста.

Читати також: Поєднувати непоєднуване: Ілля Разумейко запрошує франківців на оперу-реквієм "IYOV"

За словами директора "Gogol Fest" Максима Демського, надзвичайно важливо оцінити, чи потрібно такі заходи проводити, а показником стане кількість відвідувачів.

"Якщо на цей захід прийде велика кількість людей, то я розумію, що він зможе існувати і в подальшому із року в рік. А можливо, і перетвориться в постійно діючий центр, який зможе організовувати регулярно події",  зазначив Максим Демський.

Читати також: Організатори театральної програми "Porto Franko ГогольFest" обіцяють неординарну програму. ВІДЕО

Креативний директор фестивалю Роман Григорів сказав, що фестиваль "Porto Franko" завжди намагається відкрити архітектуру. Цьогоріч з нової точки зору відкриється кілька локацій, серед яких і вокзал, і Палац Потоцьких, і друкарня.

Читати також: Зірка опери Олена Бєлкіна дасть концерт в холі залізничного вокзалу Франківська

"Я не знаю, яку акцію можна виділити. Всі достатньо насичені. Тут збереться творчий концентрат і дійсно відбудеться вибух",  заявив Роман Григорів.

Не зможуть оминути франківці головної сцени фестивалю на Вічевому майдані. На ній відкриватимуть фестиваль гурти "Pur:Pur" та "Dakh Daughters" 8 червня. Раніше заявлялося, що основне дійство проходитиме на площі Бастіону, однак організатори вирішили, що там буде надто мало місця, щоб усі охочі змогли потрапити на концерт. 

Читати також: Організатори PORTO Franko Гогольfest розповіли про хедлайнерів фестивалю

Офіційне відкриття буде о 19-ій годині біля ратуші, де Національний президентський оркестр виконає симфонію Бетховена. Організатори не розкривають таємницю, хто буде хедлайнером у четвер, 9 червня. Кажуть, що повідомлять цього ж дня за дві години до початку концерту.

Читати також: У франківських маршрутках виступатиме президентський оркестр

Фестиваль проходитиме на близько 20 різних локаціях. На нього приїдуть митці з восьми країн світу: Австрії, Болгарії, Грузії, Данії, Іспанії, Китаю, Німеччини, України та Франції. Відвідувачі фестивалю зможуть побувати на заходах у семи напрямках сучасного мистецтва: альтернативна музика, театр, експериментальна/класична музика, література, кіно, еко- та візуальне мистецтво. Усього заплановано понад сотня заходів.

Читати також: У Франківську відбудеться "Великий вибух". ВІДЕО

Співорганізатор фестивалю та архітектор Володимир Гайдар наголосив, що кожен для себе зможе знайти на фестивалі щось цікаве.

"У маленькому місті величезний потенціал і фантастичні ідеї,  зазначив Володимир Гайдар.  Ми пробували фокусуватися на основних локаціях, але зрозуміли, що в нас виходить не просто статична акція на п’ять днів, а динамічна програма. Тут задіяні і великі статичні локації, і по ходу продукування ідей в нас виникло багато динамічних акцій – є вечірні, нічні, ранкові, акції в транспортних засобах і ще багато. Занурившись у програму, я думаю, що кожен знайде для себе 2/3 найцікавішого, а решта – з чим паралельно ознайомитись". 

Читати також: Відома кінопрограма фестивалю PORTO FRANKO ГОГОЛЬFEST  

В рамках "PORTO Franko Гогольfest" відбудеться показ кіносаги "Кримські історії" Нарімана Алієва

У Франківському драмтеатрі відбудеться концерт з піжамним дрес-кодом 

На Porto Franko Гогольfestі у Франківську Прохасько прочитає авторську нічну казку, сидячи в кріслі-качалці

Франківцям покажуть, як перетворити сміття на мистецтво і приготувати каву на сонці. ВІДЕО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: