fbpx

Організатори Porto Franko перепливли "карпатське море", щоб оголосити старт фестивалю. ФОТО, ВІДЕО

Культура 15:10, 12.06, 2017

Напередодні відкриття фестивалю Porto Franko організатори влаштували видовищну прес-конференцію на міському озері, на якій розповіли про майбутню програму та про те, коли насправді розпочався фест.

Прес-конференцію організували на "Острові кохання". До нього оганізатори підпливли на човнах, а наблизившись до місця призначення, вистрибнули з човнів та продовжили плисти брасом.

Як писав КУРС, 7 червня невідомі люди у жовтих костюмах привезли та встановили посеред стометрівки жовтий контейнер. При цьому вони не дали жодних пояснень. Сьогодні таємницю розкрили.

"Контейнеризація" – назва мистецької акції, яка викликала значний резонанс серед глядачів. Співзасновник фестивалю Ілля Разумейко розповів, що твором мистецтва стала реакція громадян.

"Якщо говорити про сучасне мистецтво, то часто ми ставимо собі питання: "Що є твір сучасного мистецтва?" Воно розвивається дуже швидко, і це давно вже не картина маслом і не скульптура. А що це таке в принципі? Актуальною відповіддю на це питання є те, що твором сучасного мистецтва є той досвід, який глядач-слухач із собою забирає чи то з театру, чи з галереї. Так само в цій акції продуктом твору мистецтва стала реакція громадян", – зазначив Разумейко.

Він додав, що цей фестиваль стане найбільш масштабним і найбільш видовищним та концептуальним від самого початку.

Президент фестивалю Роман Григорів зазначив, що незабаром відбудеться мистецьке вторгнення у культурний та повітряний простір Івано-Франківська.

"Ми заявляємо, що Івано-Франківськ знаходиться на березі "Карпатського моря" і він абсолютно відкритий для світу – такий собі "Порт Франківськ". Ця портова тема може стати брендом не тільки для України, але й для світу. Ми би хотіли, щоб кожен франківчанин приватизував собі цей бренд, оскільки тут це фестиваль сучасного мистецтва №1",  каже Роман Григорів.

Він зазначив, що цьогорічні гості означають величезний прорив не лише для міста, а й для України. Значна частина з них виступатимуть вперше у нашій країні.

"В Івано-Франківську – відкритому порту – найбільшому місцю сили на Землі бути! І наше шоу, яке ви побачите 14 числа, в середу, о 21:30 на площі біля драмтеатру, яке відбуватиметься і на даху, і на балконі, і внизу, – буде символізувати, що наш морський лайнер "карпатського моря" вирушає у надзвичайно серйозну подорож принаймні на цих декілька днів",  зазначив генеральний директор фесту Ростислав Держипільський.

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: