fbpx

Організатори театральної програми "Porto Franko ГогольFest" обіцяють неординарну програму. ВІДЕО

Культура 07:12, 24.05, 2016

Організатори театральної програми "Porto Franko ГогольFest" обіцяють цікаву, неординарну та насичену програму як самого театрального мистецтва, так і поєднання різних видів мистецтв.

Про це повідомляє прес-служба Porto Franko ГогольFest.

В рамках фестивалю буде представлено театр з міста Магдебург (Німеччина), Тбіліський академічний театр імені К. Марджанішвілі (Грузія), спільний танцювально-театрально-хореографічний проект Іспанії та України, Центр Сучасного Мистецтва "Дах" (Київ, Україна). Львівський академічний духовний театр з оперою "Йов", яку вперше представили минулого року у Києві, потім побачив Пекін, Нью-Йорк, Філадельфія та Стенфорд. А також, безперечно, ексклюзивна вистава Івано-Франківського обласного муздрамтеатру "Три сестри" за драмою А. Чехова.

Читайте також: Поєднувати непоєднуване: Ілля Разумейко запрошує франківців на оперу-реквієм "IYOV"

"Мікс сучасних мистецтв диктує світ, тобто поєднання різних культур: театру, кіно, музики, хореографії, в рамках одного фестивалю, видаються дуже цікавим, як на мене. Саме цей якісний і цікавий продукт пропонує Porto Franko Gogol Fest для глядача не тільки з України, а й інших країн", – вважає заслужений артист України Олексій Гнатковський.

Актори театру давно мали плани зробити "open air" адаптацію відомого драматичного твору А. Чехова, тобто на відкритій локації в маленькому камерному дворику. 

Зрештою, під час вистави буде застосовуватися як внутрішня площадка історичної місцини, тобто вікна та двері палацу, так і зовнішня. За словами Олексія Гнатковського, глядач побачить своєрідне поєднання театру та архітектури. 

Ще однією новинкою театральної програми виступить гурт "Карбідо". Гурт "Karbido" (Карбідо)  польський експериментально-інструментальний гурт. Колектив пов'язаний із мистецьким угрупованням Томаша Сікори "Hermetyczny Garaż", в рамках якого реалізує свої музичні роботи. З 2005 року гурт співпрацює з українським письменником Юрієм Андруховичем. Разом вони видали два спільні альбоми "Самогон" [Samogon] (Польща 2006, Україна 2008) та "Цинамон (з додатком "Індія")".

Виступ "Karbido" в рамках "PORTO Franko Гогольfest" поєднає у своїх виступах музичний супровід, відеомапінг і театральний перформенс. Польський рок-гурт виступатиме на території Палацу Потоцьких, на спеціальній сцені, яка протягом фестивалю буде приймати як театральні та музичні перфрманси, так і багато інших програм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: