fbpx

Ощадбанк спростив умови кредитів на енергозбереження для ОСББ і ЖБК

Суспільство 19:44, 07.07, 2017

Значно спростили пакет документів за будь-яким проектом – з 37 складових до трьох.

Державний Ощадний банк спростив вимоги до ОСББ і ЖБК у рамках програми кредитування для енергоефективних заходів у багатоквартирних будинках. Про це повідомили у прес-службі банку.

"Для того щоб більше громадян змогли скористатись "теплим" кредитом, банк спростив вимоги до ОСББ і ЖБК за будь-яким проектом з 37 складових до 3, пом’якшив умову щодо платоспроможності ОСББ, а саме зменшив рівень надходжень платежів від співвласників з 85% до 80% для всіх ОСББ незалежно від строку його заснування. Також пом’якшено умови до забезпечення для ЖБК – відтепер 1 місячний платіж для всіх незалежно від суми", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відшкодування за такими кредитами становить від 40% до 70% суми кредитних коштів, залучених на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів. Сума компенсації залежить від кількості квартир у будинку, власники яких отримують субсидії. За рахунок державної допомоги у 2015-2017 роках ОСББ отримали 9 млн 422 тис. грн компенсації.

"Завдяки активній співпраці Ощадбанку з міськими, районними та обласними державними адміністраціями клієнти можуть одночасно отримувати відшкодування як від уряду, так і від місцевої влади. Банком укладено 70 меморандумів з місцевими органами влади, які виділяють кошти на компенсацію відсотків або частини суми кредиту з місцевих бюджетів", – додали у фінустанові.

Також повідомляється, що у березні 2017 року Ощадбанк знизив відсоткові ставки за енергоефективними кредитами. Для кредитів строком до 1 року ставка становить 18,5% річних, для кредитів строком понад 1 рік – 18,8%.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: