fbpx

Ощадбанк знизив ставки за «теплими» кредитами для ОСББ та ЖБК

Економіка 08:04, 21.08, 2017

Вдруге протягом 2017 року Ощадбанк знижує відсоткові ставки за «теплими» кредитами для ОСББ і ЖБК – цього разу на 1,5 відсоткових пункта.

Відтак, для кредитів строком до 1 року ставка становить 17,0% річних, для кредитів строком більше 1 року – 17,5%.

«Ми постійно вдосконалюємо наш кредитний продукт для ОСББ і ЖБК. Враховуючи масштабність потреб житлового фонду в тепломодернізації, банк бачить своє завдання в тому, щоб зробити такі кредити ще більш доступними. Вже двічі протягом року знижували ставки. В липні було спрощено вимоги до позичальників. Працюємо в цьому напрямі далі», – зазначає директор департаменту мікро-, малого та середнього бізнесу Ощадбанку Інна Кравчук.

Отримуючи кредит в Ощадбанку, ОСББ та ЖБК значно заощаджують за рахунок державної підтримки. Відшкодування за такими кредитами становить від 40% до 70% суми кредитних коштів, залучених на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів. Сума компенсації залежить від кількості квартир у будинку, власники яких отримують субсидії.

З моменту старту програми «Ощадний дім» її учасниками стали 379 ОСББ. Загальна сума наданих їм коштів становить близько 32,5 млн. грн. З початку 2017 року банк профінансував 111 ОСББ на суму майже 14 млн. грн. За рахунок державної допомоги у 2015-2017 роках ОСББ отримали 12 млн. 712 тис. грн. компенсації.

Нагадуємо, для того щоб більше громадян змогли скористатись «теплими» кредитами, в липні банк спростив вимоги до ОСББ і ЖБК:

– значно скорочено пакет документів за будь-яким проектом з 37 складових до 3;

– пом’якшено умову щодо платоспроможності ОСББ, а саме зменшено рівень надходжень платежів від співвласників з 85% до 80% для всіх ОСББ незалежно від строку заснування;

– пом’якшено умови забезпечення для ЖБК – відтепер 1 місячний платіж для всіх незалежно від суми.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: