fbpx

Осінній призов перенесли на місяць – до війська новобранці підуть у листопаді

Суспільство 19:11, 19.10, 2015

Відповідний Указ 19 жовтня прийняв президент Порошенко.

Президент Порошенко своїм указом переніс початок осіннього призову на 1 листопада в зв’язку з проведенням в Україні місцевих виборів 25 жовтня. Про це повідомив керівник Західного регіонального медіацентру Міноборони України Олександр Поронюк, інформує Політик-Плюс.

Він відзначив, що рішення перенести осінній призов пов’язане з тим, щоби задіяти на виборах більшу частину електорату.

За словами Поронюка, 1 жовтня в Україні стартував набір військовослужбовців на строкову службу, повістки отримали кілька тисяч призовників. “І раптом Президент Порошенко переносить призов на 1 листопада. Відповідно до ст. 3 п. 7 ЗУ “Про місцеві вибори”, військовослужбовці строкової служби не мають права голосу на місцевих виборах”, – пояснив він.

Тепер межі осіннього строкового призову  з 1 до 30 листопада.

При цьому кількість призовників не зменшиться.

“Кожна область має свій план, відповідно до якого проводиться осіній призов. І 11 тисяч строковиків для всієї України  не така вже й велика цифра”,  додав глава Західного медіацентру.

Що робити тим, хто вже отримав повістки і пройшов медкомісію? Поронюк пояснив: “Слід чекати відправлення у військові частини, яке почнеться в листопаді. Проходження медкомісій відновиться з 1 листопада. Термін строкової служби для чоловіків, які мають вищу освіту,  12 місяців, без вищої освіти  півтора року”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: