fbpx

Останній шар покриття на Набережній у Франківську прокладуть навесні наступного року

Суспільство 19:41, 16.10, 2014

Попри те, що обласна влада обіцяла завершити ремонт вулиці Набережної ім. Стефаника до другого грудня цього року, останнім шаром дорогу планують покрити навесні наступного.

Про це повідомив директор департаменту будівництва, ЖКГ, містобудування та архітектури ОДА Василь Сенів на нараді щодо ремонту вулиці.

"На весну ми плануємо покривати останнім шаром "Сларрі-Сілу" (дорожнє покриття, стійке до використання – КУРС). Згідно з проектом структура дорожнього одягу передбачала влаштування крупнозернистого асфальту товщиною 7 см, зверху знову крупнозернистий асфальт товщиною 6 см і опісля – шар "Сларрі Сілу",  пояснив Сенів.  На сьогоднішній день, враховуючи те, що "Сларрі-Сілу" не буде, ми змушені поміняти дорожній одяг. Зокрема, перейти на влаштування восьмисантиметрового крупнозернистого асфальту і пятисантиметрового мілкозернистого асфальту з обов’язковим проведенням експертизи на міцність і надійність цього дорожнього покриття".

До слова, у графіку виконання робіт про покриття дороги "Сларрі-Сілом" взагалі не згадується.

1

На нараді також обговорили й інші проблеми, які виникли з початком ремонту Набережної.

"На сьогодні є певні питання щодо виконання робіт за графіком. Зокрема, ми нібито маємо завершити до 2 грудня. Але ми передбачаємо, що завтра нас можуть чекати проблемні погодні умови, можуть виникнути проблемні ділянки", – припускає директор департаменту будівництва, ЖКГ, містобудування та архітектури ОДА.

Найбільш проблемною, за словами чиновника, є ділянка від вулиці Левицького до Крихівецького кільця, де зараз виконуються роботи з прокладання ливневої каналізації. Загалом на Набережній протяжністю 1650 метрів має бути більше 30 врізок ливневої каналізації.

Також Сенів доповів, що є проблема розрахунків облавтодору з ПАТ "Івано-Франківськгаз", через що можливі перебої з постачанням асфальту.

"Але є домовленість про те, що найближчих півтора-два тижні облгаз забезпечить поставку газу на два заводи – у Богородчани і Надвірну для забезпечення безперебійної поставки асфальту",  пообіцяв Василь Сенів.

Обговорили на нараді і забудову території вздовж проїжджої частини. Як писав КУРС, місцеві підприємці вийшли за межі "червоних ліній" і зайняли площі, передбачені проектом під тротуари.

За його словами, комісія Держархубудконтролю з сьогоднішнього дня працює щодо вирішення проблем незаконної забудови.

Голова ОДА Олег Гончарук пообіцяв щочетверга о 16.00 проводити виїзні наради на Набережній, куди запросив журналістів та громадськість.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: