fbpx

ОТБ "Галичина" просить дофінансувати канал на 400 тисяч гривень

Суспільство 15:59, 17.05, 2016

Про це йшлося під час постійної депутатської комісії облради з питань гуманітарної політики та свободи слова.

За словами заступника генерального директора ОТБ "Галичина" Ігоря Дебенка, мова йде про виділення коштів на збільшення заробітної плати на 25% відповідно до законодавства, адже з 1 травня мінімальна заплата встановлена на рівні 1450 грн, а в окладах працівників телебачення 1370 грн, передає Фіртка

Крім того, проаналізувавши штатний розклад, керівництво має на меті розділити працівників на ранги, щоб доплачувати зарплату.

"Тарифна сітка дозволить підвищити більшості працівникам зарплату, адже не можуть всі отримувати посадовий оклад. У кожного є своя міра відповідальності, а ще це допоможе створити належні умови праці для журналістів", – наголосив Дебенко.

Тож, за підрахунками керівництва, цьогоріч на дофінансування потрібно 400 тисяч гривень.

Як наголосила генеральний директор ОТБ "Галичина" Ольга Бабій, цьогоріч телебачення профінансоване лише на 10 місяців.

"Із жовтня ми будемо говорити про те, що нам не вистачає коштів на зарплати. Частина жовтня, листопада та грудня не профінансовані взагалі, така ситуація повторюється з року в рік. Крім того, не виплачується допомога на оздоровлення",  резюмувала Ольга Бабій.

Загалом цьогоріч на ОТБ "Галичина" виділено 3 млн 708 тисяч гривень. За останні місяці телебачення заробляє трохи більше 100 тисяч грн, які витрачаються на утримання установи, транспорт, ремонт камер та інші необхідні витрати.

Комісія прийняла рішення заслухати фінансовий звіт на сесії облради, щоб депутати побачили реальний стан справ та представити проект на бюджетну комісію та опрацювати із фінасовим відділом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: