fbpx

Оточення екс-голови Івано-Франківської САД отримало ще 115 мільйонів на дороги Франківщини

Економіка 10:19, 13.07, 2017

Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області 7 липня за результатами тендеру замовила ТОВ "Інтер Буд" поточний дрібний ремонт автодоріг і штучних споруд державного та місцевого значення на 115,42 млн грн.

Про це повідомляється у системі "Прозорро", пишуть Наші гроші.

Цьогоріч послуги надаватимуть у чотирьох районах: Коломийському, Верховинському, Косівському і Снятинському. Йдеться про земляні роботи, розбирання, ямковий ремонт і вкладання асфальтобетонного покриття, встановлення огородження, знаків і напрямних стовпчиків, влаштування водовідведення, укріплення берегів і узбіч тощо.

Гарантійний строк на штучні споруди становить 5 років, на суцільний ремонт окремих ділянок дорожнього покриття, влаштування поверхневих обробок та інших шарів зносу для підвищення шорсткості, поліпшення рівності покриттів і вирівнювання поперечного профілю (у т. ч. на мостах) – 3 роки, на ремонт і відновлення зношених верхніх шарів цементобетонних, асфальтобетонних та інших покриттів (у т. ч. за технологією регенерації та профілювання) та інші роботи, крім ямкового ремонту, – рік.

Ціна угоди на чотири відсотки нижча від очікуваної вартості закупівлі в 120,20 млн грн.

Дорожчим конкурентом було ТОВ "Дорожнє підприємство "Алькор".

ТОВ "Шляхбуд-Лім" і ДочП "Івано-Франківський облавтодор" пропонували щонайменше у півтора рази нижчі ціни, але потім відмовились підписувати договір.

ТОВ "Шляховик" не допустили до аукціону, бо воно не підтвердило наявність фрези.

Франківський "Інтер Буд" зі статутним капіталом 5 тис. грн належить Івану Гнатковському. Він також володіє ТОВ "ПМК-22", яким керує Микола Проців – екс-голова Івано-Франківської САД протягом чотирьох місяців у 2015 році.

Брат Миколи Проціва – Петро Проців володіє ПП "Брати КІП". Воно фігурує у кримінальних справах стосовно спорудження дерев’яних укріплень на Донеччині та в розслідуваннях ЗМІ щодо підрядів на розчищення та регулювання русел карпатських річок.

Із квітня "Інтер Буд" отримав замовлень Департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської ОДА на 4,36 млн грн та аналогічний підряд Івано-Франківської САД щодо інших районів на 97,29 млн грн.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: