fbpx

Папа Франциск вручив прикарпатській поетесі Марії Тимчук з чоловіком медаль на священний шлюб. ФОТО

Стиль життя 09:37, 09.10, 2017

Папа Римський благословив шлюб поетеси Марії Тимчук з лікарем Шарбелем Сааде.

Канадсько-ліванський лікар Шарбель Рашід Сааде відсвяткував одруження з українською поетесою родом з Івано-Франківщини Марією Тимчук у своїй родинній церкві в ліванському місті Майруба.

Церемонія пройшла під головуванням Нунція та Апостольського Делегата у країнах Арабської затоки, єпископа Булоса Мунжіда ель-Хашема, який в присутності свідків, лікаря Іллі Рашіда Сааде і архітектора Перли Карам передав нареченим вітальне послання від Папи Франциска.

Церемонія шлюбу відбулася арабською та англійською мовами. Після читання Євангелія єпископ ель-Хашем прочитав послання папи Франциска, який привітав наречених і дав їм своє апостольське благословення, в якому побажав, щоб "їх любов, освячена таїнством християнського шлюбу, була посилена вірою та добродійністю".

Святіший Отець благав для них "велику кількість Божої благодаті через заступництво Діви Марії". Його Святість також благословив сім'ї та друзів наречених і всіх присутніх на церемонії в церкві Богородиці в місті Майроуба. Потім єпископ ель-Хашем прочитав послання Патріарха Бешара Бутроса ель-Раї, який також привітав молоду пару і дав їм своє апостольське благословення. Після шлюбної церемонії святкування продовжилося в саду родинного палацу.

Медовий місяць молодята святкували в Італії і зустрілися з Папою Франциском у Ватикані.

Знайомство і дружба між Папою Франциском та лікарем Шарбелем Сааде розпочалися ще в Буенос-Айресі, коли Святіший Отець був архієпископом. Папа Франциск висловив свою радість від зустрічі з Шарбелем та його дружиною і благословив їхнє одруження, нагородивши бронзовою медаллю на священний шлюб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: