fbpx

Парламентарі йшли кілька кілометрів пішки до найвисокогірнішої школи Прикарпаття. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 18:17, 15.06, 2017

Після відвідин на Косівщині Великорожинської ЗОШ I-II ступенів парламентарі обіцяють внести зміни до законодавства та врахувати потреби гірських шкіл.

Про це заявив народний депутат Юрій Соловей на зустрічі учасників виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з педагогічними працівниками області.

Члени Комітету відвідали вчора найвисокогірнішу школу на Прикарпатті разом з представниками Міносвіти. Пройшли пішки приблизно чотири кілометри в гори.

"Ми йшли стежками, якими ходять діти до Великорожинської школи, щоб побачити, як вчаться діти та працюють вчителі у високогірних районах, – розповів Соловей.  Приймати ефективні рішення можна тоді, коли ти чуєш тих людей, яких стосуються ці рішення".

На його переконання, законодавчі нововведення як в освіті, так і в медицині, нічого позитивного для гірської території не передбачають.

"Оптимізація в цих районах, якщо говорити відверто, це просто банальне і скорочення, і знищення. Коли кожен з членів Комітету побачив, яким чином вчаться діти і в яких умовах вчителі вчать дітей, переглянули цю позицію,  зазначив нардеп. – Всі розуміють, що вчити дитину в Івано-Франківську чи Києві – це одне, а вчити дитину у важкодоступній гірській місцевості без інфраструктури  це зовсім інше. Дуже добре, що це сьогодні лягло в рекомендації профільного комітету і буде враховано в прийнятті закону "Про освіту".

Парламентарів та представників Міносвіти учні Великорожинської ЗОШ зустріли автентичною музикою.

Фото та відео зі сторінки Юрія Солов’я у Фейсбуці

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: