fbpx

Паспорт Саакашвілі зник після перевірки поліцією та прикордонниками автобуса на українському кордоні

Політика 16:59, 11.09, 2017

Лідер РУХУ НОВИХ СИЛ Михайло Саакашвілі заявив про те, що перебуває на території України абсолютно легально, відповідно до усіх процедур.

Про це він сказав на прес-конференції у Львові.

"Я вчора прийшов, перейшов польський кордон з легальним українським документом, поляки проштампували його. Прийшов до українців, як передбачає закон, віддав їм паспорт, щоб вони або прийняли або відмовили. Вони сказали: ми ваш паспорт брати не будемо. Тоді я пропонував їм взяти заяву на захист. Вони відповіли: ми ваші заяви брати не будемо", – розповів Михайло Саакашвілі.

"Люди просто взяли, навіть не питаючи мене, внесли мене на руках в Україну. Я залишив паспорт в автобусі. Прийшла поліція, обшукала автобус і вкрала мій паспорт. Зараз паспорт у них",  повідомив політик.

Він додав, що в жодному протоколі зникнення паспорта не зареєстровано.

Саакашвілі також повідомив, що в понеділок зранку, як це передбачено законом, його адвокат прийшов в Міграційну службу України і приніс його заяву про захист від української держави.

"Я зараз знаходжусь абсолютно легально на українській території згідно з усіма українськими процедурами. Я хотів ці процедури пройти вчора, вони мені не дали. Сьогодні зранку пройшов", — підкреслив Саакашвілі.

"Якщо я людина без громадянства, то я людина без громадянства в Україні. Я звертаюсь за захистом в суд, до міграційної служби",  додав політик.

Нагадаємо, 10 вересня Михайло Саакашвілі разом з активістами та народними депутатами потрапили в Україну через пункт пропуску Шегині на українсько-польському кордоні.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: