fbpx

Франківські патрульні збираються довести провину Саїва відеодоказами

Суспільство 14:16, 20.03, 2017

Начальник управління Державної міграційної служби в Івано-Франківській області Сергій Саїв від однієї з постанов патрульних відбився у Богородчанському суді. Патрульні подають апеляцію, до якої долучать відеоматеріали порушення.

Як повідомляв КУРС, сьогодні міський суд мав розглянути постанову, складену патрульними на начальника “паспортного столу” Сергія Саїва, про порушення за статтею 130 КУПаП (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння). Однак Саїв на суд не з’явився.

За версією патрульних, 25 січня цього року Сергій Саїв, повертаючи з вулиці Незалежності, не увімкнув покажчик повороту. На місці патрульний склав на порушника постанову за ч. 2 ст. 122 КУпАП. Тоді ж на Сергія Саїва був складений протокол по статті 130 КУПаП – керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

“Патрульні побачили автомобіль, коли він не увімкнув сигнал повороту, повертаючи по вулиці Незалежності. Це було підставою для зупинки. Також у водія були характерні ознаки алкогольного сп’яніння — різкий запах алкоголю з порожнини рота, тремтіння рук, почервоніння шкіри, нечітка вимова. Йому запропонували пройти тест на алкоголь у присутності свідків, але він відмовився. Проїхати у медзаклад він теж відмовився. Відповідно на нього було складено протокол за ст. 130”, – розповів Микола Гурак.

2 лютого начальник ДМС звернувся до Богородчанського суду із заявою про скасування постанови за порушення ПДР.

У суді Саїв розповів, що, їдучи автомобілем “Тойота” по вулиці Незалежності, зробив маневр вліво, включивши покажчик повороту, бо справа був автобус, потім повернув вправо і через 50 м включив поворот направо і на світлофорі повернув направо. Правила дорожнього руху не порушував. Через кілька секунд зупинився на вимогу працівника патрульної поліції, який стверджував, що він нібито порушив ПДР. За словами Саїва, патрульний не реагував на його заперечення щодо порушення ПДР і не хотів допитувати свідків.

Зважаючи на це, Саїв просив суд задовольнити позов. Відповідач, інспектор патрульної поліції, на засідання не з’явився.

Вислухавши позивача, його адвоката і свідка Богородчанський суд 6 березня вирішив, що позов підлягає задоволенню. Суд вважає, що постанова не підтверджена жодними доказами.

Речник патрульної поліції Івано-Франківська Микола Гурак повідомив КУРСу, що патрульні подаватимуть апеляцію на постанову Богородчанського районного суду, до якої долучать відеоматеріали з місця події.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: