fbpx

Перепічка-молодший заявив, що атовець Мельничук погрожував його батькам пістолетом

Суспільство 21:03, 09.10, 2017

Сьогодні в Івано-Франківському міському суді опитали 15-річного школяра ЗОШ №13 Юрія Перепічку, у побитті якого обвинувачують ветерана АТО Віталія Мельничука.

В Івано-Франківському міському суді триває розгляд справи ветерана АТО Віталія Мельничука, якого обвинувачують у побитті школяра ЗОШ №13 Юрія Перепічки. Позивач – Надія Перепічка, мама нібито побитого підлітка. Справу розглядає суддя Олег Лазарів. Сьогодні після того, як представник прокуратури зачитав обвинувальний акт, на засіданні опитали Юрія Перепічку. 

В обвинувальному акті йдеться, що цього року 28 січня Віталій Мельничук-старший на вулиці Тичини в Івано-Франківську зустрів компанію підлітків, яких звинуватив у побитті свого сина. У цій компанії був Юрій Перепічка: "На ґрунті раптової неприязні Мельничук завдав один удар в обличчя, що спричинило перелом спинки носа зі зміщенням і незначну втрату працездатності". Мельничука-старшого обвинувачують за ст. 125 ч. 2 ККУ (умисне легке тілесне ушкодження). Пом'якшуючих обставин немає. 

Представник Перепічки нагадав, що заявлено цивільний позов про відшкодування витрат на лікування та моральні страждання – 51 тисяча гривень. За словами адвоката Перепічки, потерпілий перебуває в постійно пригніченому стані і не може сконцентруватися на навчанні. 

Суд допитав обвинуваченого Віталія Мельничука. Той заявив, що йому незрозуміле звинувачення в умисному нанесенні легких тілесних ушкоджень, і вини не визнав. Зазначив, що хоче скористатися своїм правом дати покази в кінці судового засідання. Також не визнав цивільний позов. 

Під час допиту у суді Юрій Перепічка розповів, що зустрів Мельничука з компанією своїх друзів на перехресті Довгої і Тичини. "Він звинуватив мене у жорстокій поведінці і побитті свого сина, якого я на той час майже не знав, запропонував відійти вбік, коли я відмовився, то наніс удар в область носа",  сказав Юрій Перепічка.

За його словами, від удару він відлетів на метр. Потім зателефонував батькам  прибігли мама і батько. Мельничук, сказав Перепічка, вихопив пістолет, навів на маму і кричав, що "всіх перестріляє". Поруч проїздили патрульні, які втрутилися і викликали швидку. У лікарні Юрій Перепічка відлежав 2 тижні. Також Перепічка заперечив, що бив сина Віталія Мельничука. За словами Перепічки, не били молодшого Мельничука і його друзі. 

Нагадаємо, на сина обвинуваченого Віталія Мельничука після того, як він заступився за молодшого учня, напала банда підлітків з кастетом та побила до втрати свідомості. Тоді хлопця врятували перехожі. Після побиття батько хлопця Віталій Мельничук-старший спробував самотужки затримати і передати поліції хуліганів. Чоловік зустрів хуліганів поблизу свого будинку. За словами адвоката Мельничука, чоловіка врятували патрульні, які проїжджали поруч. Однак мати одного з нападників Юрія Перепічки поскаржилася на Віталія Мельничука у поліцію та вимагає через суд 50 000 гривень відшкодування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вдарили кастетом і били до втрати свідомості, – франківський школяр та його бабуся розповіли про насильство у 13-й школі

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: