fbpx

Перевертні у погонах: суд продовжив Кочкіну термін у СІЗО

Суспільство 12:09, 08.12, 2016

В Івано-Франківському міському суді почали розглядати справу начальника відділу першого територіального Управління з обслуговування Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської областей Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції Олександра Кочкіна.

Нагадаємо, у Франківську на хабарі затримали керівника підрозділу протидії наркозлочинності Олександра Кочкіна та двох оперуповноважених сектору боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми. 

За цим фактом розпочали кримінальне провадження за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. 

Як повідомляв начальник управління СБУ в області Петро Дідух, про підозру було оголошено двом учасникам справи – начальнику відділу Олександру Кочкіну і його заступнику. Обох узяли під варту. Кочкіну призначили заставу в майже 5 млн грн. Але підозрюваний досі утримувався у СІЗО. 

У подальшому від "перевертнів у погонах" відхрестився начальник головного управління поліції в Івано-Франківській області Віктор Шкутов. Він заявив, що затримані за "дахування" наркобізнесу франківські поліцейські були призначені без його згоди.

Зараз підсудного Кочкіна звинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 369-2 (зловживання впливом), ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин) та ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою) КК України.

Адвокат в судове засідання не з’явилась і клопотала про відкладення розгляду справи, інформує ГК. 

Суд визначився з триманням Кочкіна під вартою – 9 грудня у нього закінчувався термін обмеження волі. Суд продовжив запобіжний захід до 5 лютого. 

Слухання спарви у зв’язку з відсутністю захисника відклали на 2 лютого, 14:00.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: