fbpx

Перевірку декларацій Порошенка завершено – НАЗК оприлюднило результати

Політика 21:44, 29.08, 2017

Національне агентство з питань запобігання корупції перевірило декларації президента України Петра Порошенка за 2015 і 2016 роки та затвердило результати цієї перевірки на засіданні у понеділок, 28-го серпня.

Інформація про це з’явилась на сайті відомства.

У рішенні НАЗК встановлено, що при складанні та поданні декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2015 і 2016 роки, Петро Порошенко дотримав вимоги Закону України "Про запобігання корупції".

За результатами перевірки, уповноважені особи НАЗК встановили достовірність задекларованих відомостей у деклараціях за 2015-й та 2016-й роки. Точність оцінки задекларованих активів відповідає даним, отриманим з наявних джерел. Також не виявлено конфлікту інтересів та ознак незаконного збагачення.

Як зазначають у НАЗК, під час здійснення повної перевірки декларацій використовували інформацію, отриману з Національної автоматизованої інформаційної системи департаменту Державної автомобільної інспекції, Державного суднового реєстру України та Суднової книги України, Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна.

Крім цього – дані Державного реєстру цивільних повітряних суден України, Державного земельного кадастру, Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, державних реєстрів патентів України на винаходи, корисні моделі, промислові зразки та знаки для товарів і послуг, а також  інформацію, отриману на запити від державних органів.

Також зазначається, що під час перевірки Агентству відмовили у наданні інформації такі відомства: Державна фіскальна служба та Головне управління ДФС у м. Києві щодо відомостей про суми виплачених доходів суб’єкту декларування та членам його сім’ї за період з 1998 по 2014 рік, а також Департамент превентивної діяльності Національної поліції.

Нагадаємо, що перевірку декларацій президента проводила уповноважена особа за дорученням НАЗК. Як повідомляла голова Національного агентства із запобігання корупції Наталія Корчак, агентство не мало права втручатися у перевірку.

Підготовлено ГО “Інтерньюз-Україна” в рамках проекту “Декларації

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: