fbpx

"Перш ніж проводити дострокові вибори до ВРУ, треба змінити закон про вибори", – Дерев’янко. ВІДЕО

Політика 08:49, 23.11, 2016

Якщо ми хочемо мати інакшу, якісну владу, треба в першу чергу змінити закон про вибори. Без цього проводити дострокові вибори до Верховної Ради немає сенсу.

Про це заявив народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев’янко в програмі "На Часі" на 402 каналі.

"Ми наполягаємо на тому, щоб це була виключно пропорційна система, відкриті партійні списки з мінімальним бар‘єром, з повною забороною медійної реклами під час проведення виборчої кампанії, щоб люди обирали реальних людей, а не гроші, які виділятимуть знову ж таки олігархи", – зазначив Дерев’янко.

Дерев’янко наголосив, якщо не змінять закон про вибори, то немає ніякого сенсу їх проводити, адже до влади знову прийдуть такі люди, які зараз лише говорять про зміни в країні, але не роблять реальних кроків.

"Сьогодні влада не справляється зі своїми обов’язками, вона більше говорить і обіцяє, а насправді ніякі системні реформи не відбуваються, щоб вони реалізовувались, їх постійно треба проштовхувати", – каже нардеп.

Під тими реформами, які зараз протягуються голосами колишніх регіоналів, Опозиційного блоку, голосами олігархів, насправді протягуються їх інтереси з метою узурпації влади.

"Прикро, коли йдеться начебто про реформу, а під нею насправді хочуть узурпувати владу, як це відбулося з судовою реформою, за якою президент протягом 2 років матиме неймовірні повноваження з призначення всіх суддів. Ці призначені президентом судді не засудять когось від провладної партії чи від інших сателітів, з якими сьогодні вони заробляють гроші, ухвалюють грабіжницькі рішення", – наголосив Дерев’янко.

Це стосується і законопроекту про створення НКРЕКП, де членами комісії призначили своїх людей. Зараз якщо член НКРЕКП взяв хабар, його неможливо навіть наказати. Обов’язкове подання декларацій цими людьми, членами Рахункової палати, НАЗК тощо передбачається законопроектом Дерев’янка 5318.

"Цей законопроект спричинив хвилю обурення стосовно декларацій громадських активістів, але насправді ж закон ширший. Він стосується і НКРЕКП, і Рахункової палати, і членів НАЗК. Декларації їх членів зараз не підлягають обов’язковій перевірці, деякі з них взагалі можуть її не подавати. Тому я запропонував ці всі прогалини врегулювати законопроектом", – пояснив нардеп.

За словами Дерев’янка, для сьогоднішньої влади важливо не проводити перевибори, тому що зміниться конфігурація сил і вони втратять владу, яку використовують для того, щоб заробляти гроші. Свідченням цього є і бюджет на наступний рік, за яким 60 млрд грн під виглядом субсидій напряму спрямовується в кишені Коломойському, Ахметову, Фірташу.

"Не заради цього наші хлопці воюють на Сході, не для цього ми скинули Януковича. Ефективність Верховної Ради буде тоді, коли ми створюватимемо робочі місця, не будемо оббирати своїх громадян, не будемо тиснути на підприємців, коли не прийдеться вибивати мінімальну заробітну плату", – відзначив Дерев’янко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: