fbpx

Першими придбати житло в лізинг зможуть ветерани АТО і бюджетники

Суспільство 11:58, 26.09, 2017

Уряд дозволив Державній іпотечній установі забезпечувати українців житлом у лізинг, тобто з’явилася можливість орендувати квартиру з правом її подальшого викупу.

Стати власником житла в лізинг можна буде за 20 років без першого внеску та за помірною щомісячною виплатою. Як повідомляє ТСН, наразі готується пілотний проект – перші 100 квартир збираються здати в таку оренду в Києві до кінця цього року. А от з наступного чиновники планують охопити всі регіони. За їхніми прорахунками, квартира загальною площею близько 50 квадратних метрів за умови лізингу на 20 років буде коштувати в середньому 5200 гривень щомісячно.

Однак стати в чергу на житло в міській чи районній раді зможуть не всі. Цю програму розробляли передусім для забезпечення воїнів АТО. Наступним кроком в уряді планують забезпечення всіх громадян України, які отримують зарплату з державного бюджету, а надалі – взагалі всіх громадян України, які захочуть брати участь у цій програмі.

Забудовники налаштовані скептично щодо таких планів, адже 10 тис. гривень за квадратний метр (ціна, за якою держава планує викуповувати житло) в теперішніх реаліях – нереальна.

Нагадаємо, в серпні уряд дозволив Державній іпотечній установі забезпечувати українців житлом у лізинг: держава викуповує житло в забудовників і здає його громадянам, які після повної сплати вартості помешкання стають його власниками. А поки повну вартість не сплачено, житло є власністю лізингодавця, тобто, в цьому випадку – Державної іпотечної установи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: