fbpx

Петро Шкутяк розповів, чому погодився на роботу "чистильника" у Генпрокуратурі

Політика 14:38, 03.06, 2016

Депутат Івано-Франківської міської ради, учасник АТО Петро Шкутяк розповів про те, як отримав пропозицію Генпрокурора Юрія Луценка очолити робочу групу внутрішньої безпеки ГПУ з перевірки доброчесності прокурорів і в чому полягатиме його робота.

Вчора, 2 червня, в ефірі ток-шоу "Право на владу" телеканалу "1+1" представили нову керівну команду Генпрокуратури, яку іронічно назвали "прокуратурою юрського періоду". Разом з Генпрокурором Юрієм Луценком та його заступниками участь у дискусії взяв франківець Петро Шкутяк, який на запрошення Луценка зараз очолює робочу групу внутрішньої безпеки ГПУ з перевірки доброчесності прокурорів. 

Юрій Луценко окреслив свою місію на посаді – ліквідувати "могильник", на який перетворилася прокуратура. "Ця прокуратура має стати іншою  в неї треба ввести ін'єкцію інородних тіл… Ця ін'єкція має зняти "понятійний" прокурорський імунітет. Прокурорська мафія завжди була недоторканною, вони ніколи не сідали… Тому саме з чистки рядів ми маємо починати. І я запропонував це Петру Шкутяку, якого добре, хоч і заочно знаю, а очно добре знав його батька. Завдання Петра як людини не з системи  зачистити цю систему",  сказав Луценко.

"За цей рік я зобов'язуюся прочистити масово людей у погонах, які живуть як на іншій планеті, корупціонерів за посадою. Я вірю Петрові, що він це зробить",  заявив Луценко.

За його словами, перший етап "зачистки" відбуватиметься за критерієм доброчесності: прокурорів перевірять на відповідність легальних доходів і способу життя. Хто не зможе пояснити своїх витрат  буде звільнений. 

Сам Петро Шкутяк, якого у ЗМІ вже нарекли "чистильником", розповів, що не одразу погодився на пропозицію Луценка. 

"Коли Юрій Віталійович мене запросив, для мене це було здивуванням… І я спершу відмовився. Бо після війни в мене змінилися цінності і пріоритети: я хотів більше часу приділяти дітям і родині. Але подумавши, зваживши свій життєвий і професійний досвід, погодився. Я розумію, наскільки сьогодні важливою для держави є робота такої інституції, як Генпрокуратура. Я розумію, як важливо позбутися в прокуратурі тих осіб, які в час війни займаються мародерством… Вони вбивають надію людей і знищують перспективи держави. Тому я погодився і приїхав. Дуже надіюсь, що мені вдасться це завдання виконати",  сказав Петро Шкутяк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: