fbpx

Під час фестивалю "Вгору серця" учасники ходи у Франківську молилися на 70-кілограмовій вервиці. ФОТО

Суспільство 09:52, 02.05, 2017

Цьогоріч у рамках фестивалю Христового міста "Вгору серця" в Івано-Франківську серед інших заходів відбулася вервиця вулицями міста.

Найчисельнішим заходом, який відбувся у рамках фестивалю "Вгору серця", стала молитовна хода-вервиця від храму Христа Царя (монастир отців-василіян) вулицями Івано-Франківська, пише RISU.

1

2

Очолювали ходу діти, які відвідують катехитичну школу при монастирі. У них в руках – вервиця, виготовлена з дерев’яних писанок, яку свого часу монастирю з нагоди Великодня подарували митці. 

3

4

Слідом ішли члени Івано-Франківської Спілки Християнського відродження і несли свою вервичку.

"Виготовлена з бука, важить вервичка приблизно 70 кілограмів, діаметром приблизно 15 метрів, – розповів голова Спілки Богдан Марчук. – Виготовили її майстри Дмитро Фаринович і Володимир Сандалович. Вервичка вже намолена, бо молимося на ній пів-оку. І сподіваємося – стане справжньою окрасою сьогоднішнього заходу і буде сприяти добрій молитві. Це наше маленьке чудо. Адже маємо свідчення того, що ті, що моляться біля неї, відчувають щось особливе".

До ходи-вервиці долучилися сотні іванофранківців та гостей міста. 

5

Оскільки молитовна хода-вервиця, як і 10-й фестиваль "Вгору серця", присвячений 100-річчю об’явлень Матері Божої у Фатімі, то на чолі колони вірних була також фігурка Матері Божої Фатімської з монастиря отців Василіян, яку почергово несли отці-василіяни, члени молодіжних спільнот при монастирі та семінаристи Івано-Франківської Духовної Семінарії ім. свщмч. Йосафата УГКЦ. Під час молитви розважали про об’явлення у Фатімі, їх зміст та значення в історії людства.

"З нагоди десятої річниці фестивалю "Вгору серця" та з ініціативи, прохання Митрополита Володимира (Війтишина) і владики Йосафата (Мощича) ми організували таку молитовну ходу – молитву на вервиці від нашого монастиря, – розповідає настоятель монастиря отців-василіян о. Йосафат Хаймик ЧСВВ. – І, оскільки присвячена вона 100-річчю об’явлень Матері Божої у Фатімі, ми розважали про значення цього та про три основні таємниці. Таким чином прославляли Богородицю і відповідали на її прохання – молитися, молитися. Молилися також за навернення Росії. Ця молитва нас об’єднала. Ще раз допомогла нам відчути Божу опіку і опіку Пресвятої Богородиці".

Молитовна хода-вервиця завершилася у центрі Івано-Франківська на Вічевому майдані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: