fbpx

Від початку мисливського сезону на Прикарпатті правоохоронці зафіксували 37 правопорушень

Суспільство 17:37, 14.08, 2017

12 серпня розпочався сезон полювання на пернату дичину в мисливських угіддях області. Мисливці, як засвідчили рейдові перевірки правоохоронців, загалом дотримувалися встановлених правил, утім без правопорушень таки не обійшлося.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук заступник начальника ГУНП в області Василь Віконський.

Протягом минулих вихідних за недопущенням фактів браконьєрства, надзвичайних подій з вогнепальною зброєю, а також незаконного зберігання, перевезення чи використання зброї під час полювання пильнували 120 працівників прикарпатської поліції.

Члени рейдових груп за цей період зафіксували 37 адміністративних правопорушень. Зокрема, було складено 15 адміністративних протоколів за порушення правил полювання. Крім того, до адміністративної відповідальності притягуються 22 особи, які не дотрималися вимог правил реєстрації і перереєстрації зброї. 

Працівники поліції нагадують, що, вирушаючи на полювання, необхідно мати при собі посвідчення мисливця, щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита, дозвіл на добування мисливських тварин та відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю. У разі полювання із мисливськими собаками також обов’язковим є паспорт на собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів з відміткою про допуск до полювання у поточному році у разі їх використання під час полювання.

Зазначені документи мисливець зобов'язаний мати під час здійснення полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред'являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.
І найважливіше – щоб уникнути неприємностей під час полювання, слід неухильно дотримуватися встановлених правил та заходів особистої безпеки при поводження зі зброєю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: