fbpx

Під Івано-Франківськом на cільськогосподарській землі будують житловий комплекс

Суспільство 12:12, 21.05, 2016

У приміському селі Вовчинці будують ЖК "Затишна оселя" з порушенням генплану та сумнівною схемою замовників-підрядників. Житловий комплекс зводять на території, яка надана для пропаганди передового досвіду ведення сільського господарства. Згідно з чинним генпланом міста, ця територія відноситься до земель сільськогосподарського призначення. Тож будівництво житла тут не передбачено.

У березні Івано-Франківський МВК видав містобудівну документацію на будівництво житлового комплексу “Затишна оселя” неподалік ТЦ “Метро” по вулиці Потічна, 1. Отримало ці документи ПРАТ “Івано-Франківське племпідприємство”. Цього ж місяця ДАБІ видало для цієї фірми і декларацію про початок будівництва, інформує Побудовано в ІФ.
Цікаво, що за цією адресою ДАБІ надала два дозволи різним фірмам. Один пакет документів для ПРАТ “Івано-Франківське племпідприємство”, генпідрядником будівництва виступає агропромислова фірма “Злак”. А в іншій документації замовником будівництва виступає саме агропромислова фірма “Злак”, а генпідрядником вже третє підприємство – компанія “ЛММ-Сервіс”.

У земельному кадастрі за адресою “Потічна, 1” є кілька земельних ділянок. Та, що активно забудовується, надана Вовчинецькою сільрадою в оренду ПРАТ “Івано-Франківське племпідприємство” для дослідних і навчальних цілей, пропаганди передового досвіду ведення сільського господарства. Площа території складає більше 3 га. Інша ділянка площею 2 га передбачена для багатаповерхової забудови, належить Вовчинецькій сільській раді і в оренду не передавалася. Щодо решти земельних ділянок інформація відсутня.

Засновниками компанії “ЛММ-Сервіс” є Човганюк Василь Дмитрович та Шеремета Мирослав Михайлович. Василь Човганюк разом з сином Володимиром та Угренюком Василем Петровичем є засновниками АПФ “Злак”.

ПРАТ “Івано-Франківське племпідприємство” засновано акціонерами. Контрольним власником є дружина Василя Човганюка Галина. Керівник – Шеремета Марія Володимирівна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: