fbpx

Гуцули з топірцями під ЦВК мітингували проти об'єднання деяких сіл на Прикарпатті

Суспільство 13:45, 06.03, 2016

Громада гірського села Устеріки Верховинського району, яка не хоче об’єднуватися з сусідніми селами, приїхала до Києва під стіни ЦВК. В національному одязі та з топірцями в руках гуцули вимагали скасування виборів до об’єднаної Білоберізької громади.

Ще в червні минулого року місцеві депутати, без відома мешканців села, ухвалили рішення про об’єднання з Білоберізкою. Про це громада дізналася нещодавно. А на 27 березня ЦВК призначила вибори у селі. Численні звернення до районних і обласних депутатів результатів не дали. Тим часом у ЦВК кажуть: виборів скасувати не можуть, бо цього не дозволяє закон, пише сайт Верховини з посиланням на сюжет телеканалу "ZIK".

Як повідомляв КУРС, Василь Скрипничук назвав Білоберізьку об'єднану громаду "насильницьким колгоспом".

"Реально вони нам прямим текстом рекомендували звертатися до суду, механізмів виходу з цього процесу немає. Це ще раз показує, що депутати ВР приймають безглузді, тупі, інакше не можна назвати, закони. Сама назва, що це є добровільне об’єднання, не відповідає змісту закону", – наголошує керівник ініціативної групи селян Юрій Цісарук.

"Наше село як присілок буде. Сільської ради не буде, пошти не буде, бібліотеки не буде. Найболючіше, що не буде школи, тільки початкові класи. Тому ми проти", – висловлює обурення мешканка с. Устеріки Ганна Мороз.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: