fbpx

Підприємці Верховинщини, Косівщини та Снятинщини сплатили до місцевих бюджетів 30 мільйонів акцизного податку

Суспільство 21:46, 16.12, 2016

З початку року місцеві бюджети Верховинщини, Косівщини та Снятинщини поповнилися за рахунок акцизного податку з реалізації підакцизних товарів у роздрібній торгівлі на 30 млн грн.

Зокрема, платники Верховинщини сплатили 4 млн грн, Косівщини – 9,3 млн грн, Снятинщини – 16,7 млн грн. Протягом листопада 2016 року платники Верховинщини, Косівщини, Снятинщини сплатили 3 млн грн акцизного податку до місцевих бюджетів. 

Нагадуємо, що акцизний податок перераховують до місцевих бюджетів адміністративно-територіальних одиниць, на яких розташовані пункти продажу підакцизних товарів протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, для подання податкової декларації за місячний податковий період. 

Згідно з чинним законодавством платниками акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів є суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізують безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших суб’єктах господарювання громадського харчування, такі підакцизні товари: пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну, нафтопродукти, насамперед бензин та дизельне пальне, паливо моторне альтернативне, біодизель, скраплений газ тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: