fbpx

Підстав для завчасного завершення опалювального сезону поки що немає, – Смушак. ВІДЕО

Суспільство 11:49, 07.03, 2017

Температура повітря піднімається, а опалювальний сезон триває. "У квартирах – тропіки", – обурюються іванофранківці у соціальних мережах.

Чиновники кажуть, що підстав для дочасного завершення опалювального сезону поки що немає, йдеться у сюжеті ТРК "Карпати". Оскільки, щоб достроково припинити подачу тепла, середньодобова температура повинна становити 8 градусів упродовж 3 діб.

"Але з метою економії ми вже почали виключати, зокрема "Івано-Франківськтеплокомуненерго" виключає вночі на кілька годин, і так само протягом дня виключає, – розповідає директор департаменту житлової, комунальної політики і благоустрою Михайло Смушак.  Має бути можливість регулювання в кожній квартирі, відповідні термостати на кожній батареї в кожній кімнаті, індивідуальний лічильник і відповідно будинковий. Тоді будемо бачити реальну економію. А зараз, на жаль, такої можливості немає". 

Начальник Івано-Франківського обласного центру з гідрометеорології Володимир Фрегович каже, що зараз середньодобова температура сягає більш як 8 градусів, але у березні вона нестабільна.

Наразі в Івано-Франківську працює 17 котелень, які при високій середньодобовій температурі повітря вимикаються самостійно, а ще 13 – вимикаються вручну, оскільки на їх модернізацію не вистачає коштів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: