fbpx

Підсумки ЗНО: 17 прикарпатських абітурієнтів не пройшли тести через шпаргалки і смартфони

Суспільство 12:33, 22.06, 2016

Громадянська мережа ОПОРА підбила підсумки на основі громадських спостережень за проведенням ЗНО-2016 в Івано-Франківській області.

Традиційно мережа ОПОРА спостерігала за проведенням ЗНО з шести предметів: українська мова та література (основна та додаткова сесії), математика (основна та додаткова сесії), історія України (основна та додаткова сесії), англійська мова, фізика та хімія.

Громадське спостереження охопило усі 9 регіональних центрів оцінювання якості освіти та 35 пунктів тестування в області.

Про це розповіла на прес-конференції координатор громадського спостереження за ЗНО в Івано-Франківській області Младена Качурець.

Спостерігачі зафіксували, що всі пункти тестування належним чином були підготовані до проведення ЗНО, жодних спроб зриву тестування не було. Персонал висококваліфікований. Були лиш дрібні порушення, які одразу ж усувалися. Були процедурні порушення в Івано-Франківській гімназії №2 на тестуванні з математики, де відповідальний не надавав чіткі інструкції персоналу – інструкторам в аудиторіях. Відтак, учасники тестування мали змогу користуватися лінійками (демонстраційними, які знаходились на стінах кабінетів) до технологічної перерви, що заборонено. На додатковій сесії також були спроби користуватися мобільними телефонами. 

Спостерігачі зафіксували високу явку учасників тестування: 95,7% становила явка на ЗНО з української мови і вище 90% – на решті предметів.

Металодетектори застосовувалися не на усіх тестуваннях. Не було перевірки металодетекторами на першому тестуванні з української мови. Новинкою у проведенні цьогорічного тестування стала присутність спостерігачів в усіх аудиторіях під час перевірки металодетекторами.

За даними ІФРЦЯО, було зафіксовано 17 вилучень абітурієнтів за наявність заборонених технічних засобів або паперових шпаргалок. Чимало вилучень було на математиці та історії України. Спостерігачі припускають, що учасники думали, що перевірки металодетекторами не буде.

Учасники брали копії свідоцтв про народження або паспортів на тестування. Неправильно заповнювалися бланки відповідей або інші позначки у бланках відповідей.

В Івано-Франківській області ОПОРА не зафіксувала жодних грубих порушень під час проведення ЗНО у 2016 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: