fbpx

В Івано-Франківську з’явиться пілотний проект щодо використання теплових насосів для опалення будівель

Економіка 15:03, 21.11, 2014

В Івано-Франківську створять пілотний проект щодо впровадження геотермальної технології для опалення будівель.

Про це під час засідання робочої групи з питань енергозбереження та енергоефективності при Мінрегіоні сказав директор Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики Мінрегіону України Сергій Кушнір.

"До нас надійшла пропозиція від наших партнерів з США щодо впровадження геотермальної технології для опалення і кондиціонування будівель в Україні. Немає жодних сумнівів, що передовий досвід використання подібних технологій для України сьогодні є дуже корисним і надзвичайно актуальним. Тому вважаємо за необхідне за участю органів місцевого самоврядування вивчити надані пропозиції та проаналізувати можливість підготовки пілотного проекту в Україні, щоб продемонструвати ефективність реалізації заходів з енергозбереження на прикладі використання геотермальної технології", – зазначив Сергій Кушнір.

За його словами, потрібно розробити програму впровадження геотермальних технологій в Україні з визначенням джерел фінансування, в тому числі  Федеральних систем фінансування США.

Реалізувати пілотний проект запропоновано на основі проектної пропозиції від КП "Івано-Франківськтеплокомуненерго".

"Нашим американським партнерам пропонуємо розпочати співпрацю з органами місцевого самоврядування, відповідними комунальними підприємствами та ДП "Державно-приватне партнерство" щодо доопрацювання проекту, його подальшого фінансування та реалізації",  сказав Сергій Кушнір.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: