fbpx

Після введення електронного реєстру пацієнт контактуватиме з лікарем у будь-який зручний час

Здоров'я 10:30, 09.03, 2017

7 березня директор департаменту охорони здоров'я ОДА Мирон Матейко взяв участь у селекторній нараді. У режимі відеозв'язку присутні обговорили питання, які стосувались формування електронного реєстру пацієнтів та готовності до впровадження відшкодування вартості ліків хворим на цукровий діабет ІІ типу, з бронхіальною астмою і серцево-судинними захворюваннями.

"Питання реєстру пацієнтів – довготривалий процес,  зазначив директор департаменту Мирон Матейко. – І першочерговим кроком до його створення є організація роботи сімейного лікаря, дільничного терапевта чи завідувача амбулаторії. Окрім того, необхідно забезпечити медиків комп’ютерною технікою та доступом до мережі Інтернет. Другим етапом цього реєстру має стати внесення інформації про жителя відповідно до даної форми".

Спеціалісти переконані, що завдяки впровадженню електронного реєстру пацієнтів вдасться швидше отримати дані про особу, що, у свою чергу, впливає на оперативність надання медичної допомоги, і пацієнт може безпосередньо контактувати з лікарем у будь-який зручний час. Можливим також стане швидкий та достовірний обмін даних про пацієнтів в електронному вигляді. Це також автоматично модернізує службу медичної статистики, завдяки якій здійснюватиметься облік обсягів і моніторинг якості фактично наданих населенню медичних послуг. Система дасть змогу вести більш ефективну профілактичну роботу та можливість як для лікаря, так і для пацієнта контролювати перебіг захворювання та лікувального процесу.

Головний спеціаліст ДОЗ ОДА з терапії Лариса Боришкевич нагадала учасникам наради про те, що з першого квітня вступає в дію реімбурсація ліків окремим категоріям хворих, тому всі амбулаторні та поліклінічні заклади мають бути забезпечені рецептурними бланками і червоними печатками. За її словами, згідно з даними вузькопрофільних спеціалістів вже відбулося оновлення реєстру пацієнтів, які підлягають пілотному проекту.

Під час наради йшлося і про впровадження проекту "Доступні ліки", який передбачає висвітлення інформації на сайті та інформаційних стендах щодо наявних залишків медикаментів, які придбані за державні кошти, за кошти місцевих бюджетів та спонсорської гуманітарної допомоги. Як повідомлялося, така інформація має оновлюватись щомісяця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: