fbpx

Пійманій на халтурі фірмі, яку представляє помічник нардепа Солов’я, дали 91 мільйон на дороги Франківщини

Суспільство 12:41, 19.07, 2017

Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області 11 липня за результатами тендеру замовила ТОВ "Шляхбуд-ЛІМ" поточний дрібний ремонт автодоріг і штучних споруд державного та місцевого значення на 90,90 млн грн.

Про це повідомляється у системі "Прозорро", пишуть Наші гроші.

Цьогоріч послуги надаватимуть на території Болехівської міськради та трьох районів: Долинського, Калуського і Рожнятівського. Йдеться про земляні роботи, розбирання, ямковий ремонт і вкладання асфальтобетонного покриття, встановлення огородження, знаків і напрямних стовпчиків, влаштування водовідведення, укріплення берегів і узбіч тощо.

Гарантійний строк на штучні споруди становить п’ять років, на суцільний ремонт окремих ділянок дорожнього покриття, влаштування поверхневих обробок та інших шарів зносу для підвищення шорсткості, поліпшення рівності покриттів і вирівнювання поперечного профілю (у т. ч. на мостах) – три роки, на ремонт і відновлення зношених верхніх шарів цементобетонних, асфальтобетонних та інших покриттів (у т. ч. за технологією регенерації та профілювання) та інші роботи, крім ямкового ремонту, – рік.

На заробітну плату піде 1,63 млн грн, тобто два відсотки загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще піввідсотка – 379 тис. грн.

Ціна угоди на 10% нижча від очікуваної вартості закупівлі в 100,55 млн грн.

ТОВ "Інтер Буд" і ДочП "Івано-Франківський облавтодор" із нижчими на 80% цінами, але їх відхилили. Приватна фірма помилилась при розрахунку договірної ціни та не погодилась на виправлення, а облавтодор відмовився підписувати договір.

Натомість інші дві фірми не допустили до аукціону. ТОВ "Шляховик" не підтвердило наявність фрези, а ТОВ "Будтранс-ІВ" не подало лист-роз’яснення щодо відсутності кінцевого бенефіціара у держреєстрі.

ТОВ "Шляхбуд-ЛІМ" зі статутним капіталом 550 грн належить Ростиславу Мокловичу, однак до 2014 року засновником був Ігор Лучко, нинішній власник ТОВ "Шляхбуд-ІФ". Моклович також володіє ТОВ "Рос Енерго Груп" разом з Іваном Михайлівим

Контактною особою переможця у "Прозорро" зазначений Володимир Осипович Стефанків – помічник нардепа від "Блоку Петра Порошенка" Юрія Соловея. Соловей днями намагався у суді взяти на поруки директора Львівського бронетанкового заводу, якого детективи НАБУ затримали по справі про встановлення на танках вживаних двигунів за ціною нових.

1

У квітні КУРС писав, про експертизу відремонтованої ТОВ "Шляхбуд-ЛІМ" дороги, яка почала руйнуватись рік потому. Соловей спростував свою причетність до фірми та обіцяв особисто контролювати виконання ремонтних робіт. Також він погрожував позиватися до видань, які поширили інформацію про його причетність до "Шляхбуд-ЛІМу".

Усього з вересня 2015 року переможець виграв тендерів на 260,40 млн грн, переважно в нинішнього замовника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: