fbpx

Пласт окреслив напрямки розвитку на Прикарпатті

Суспільство 10:23, 09.02, 2016

В Івано-Франківську відбулась обласна науково-практична конференція "Національно-патріотичне виховання молоді засобами пластової виховної методики: проблеми та перспективи розвитку".

Учасниками конференції стали керівники і дійсне членство осередків та станиць Івано-Франківської округи (зокрема Івано-Франківська, Рогатина, Коломиї, Галича, Верховини, Снятина, Іваниківки, Ціневи, Болехова, Гошева, Березівки, Солотвина), а також представники управлінь освіти, молоді та спорту, управління культури області та міста, члени молодіжних організацій, освітніх закладів міста та області.

Метою конференції стало знайомство учасників та презентація діяльності молодіжної громадської організації "НСОУ-Пласт", пошук та напрацювання шляхів співпраці Пласту із державними структурами області та міста, іншими громадськими та молодіжними організаціями, налагодження конкретної співпраці в районах області щодо організації виховного процесу засобами впровадження пластової виховної методики – з боку Пласту, і ресурсами та юридичним супроводом – з боку відповідних владних структур.

Велику увагу приділили ролі Пласту у національно-патріотичному вихованні молоді. Зокрема, голова обласної ради та пластун Олександр Сич наголосив, що в сучасних умовах для патріотичного виховання молоді потрібно використовувати професійну методику, якою володіє Пласт.

"Якщо ми кажемо про професійну методику, то кому, як не вам, друзі-пластуни, знати, що Пластова організація за 105 років свого існування напрацювала таку методику. Не тримаймо її за пазухою, ділімося нею. Інших таких організацій в Україні немає", – сказав Олександр Сич.

 В підсумку конференції були прийняті резолюції, які окреслили напрями розвитку Пласту на Прикарпатті. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: