fbpx

Платформа Prometheus запускає онлайн-курси з програмування для шкіл

Стиль життя 13:00, 19.06, 2017

Prometheus створив перший масовий відкритий онлайн-курс для шкіл Алгоритми і проекти Scratch.

Новий курс розроблено за участі однієї з найкращих вчителів інформатики в Україні Людмили Булигіної, розповідають в Prometheus, пише НВ.

Курс повністю відповідає шкільній програмі інформатики для 5 класу, але замість стандартних нудних уроків вчить дітей програмувати за допомогою яскравих відео, інтерактивних завдань та цікавих проектів, розповідають автори ідеї.

"Мета – впровадити реальне викладання програмування у всі 17 000 українських шкіл. Уже провели дуже успішну апробацію в 30 сільських та міських школах Дніпропетровської області, а тепер відкриваємо курс і просимо людей допомогти нам в якості волонтерів, щоб впровадити цей курс в їх школах і школах, де навчаються їхні діти, по всій країні",  розповів Іван Примаченко, засновник проекту Prometheus.

Зареєструватися волонтерам можна тут >>.

На думку розробників, безкоштовний онлайн-курс Алгоритми і проекти Scratch може бути легко впроваджений в будь-якій школі країни.

"У серпні плануємо отримати гриф Міністерства освіти на курс, щоб його використання було офіційно дозволено в школах. Ми також будемо швидко збільшувати кількість доступних в цьому форматі курсів для шкіл з програмування та інших найбільш затребуваних предметів",  зазначають автори курсу.

Курс може використовуватися і для вивчення програмування дітьми онлайн.

"Це, мабуть, мій улюблений проект за весь час",  додав Іван Примаченко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: