fbpx

ПНУ відзначить День університету видовищним науковим фестивалем

Суспільство 10:06, 12.05, 2017

День університету відзначать 14 травня – у день народження українського класика Василя Стефаника, ім'я якого носить Прикарпатський національний університет.

Науковий фестиваль розпочнеться у міському парку о 13:00 год. Викладачі, аспіранти та студенти університету продемонструють цікаві наукові експерименти, проведуть досліди та майстер-класи. 

У програмі свята організатори обіцяють: 

– Досліди з фізики та інформаційних технологій: виготовлення сонячних генераторів, перетворення тепла в електрику (для зарядки мобільних), робото-технічні моделі.

– Досліди з хімії: серія дослідів з хімічними реактивами; визначення якості навколишнього повітря (з можливістю визначення якості відпрацьованих газів автомобілів поблизу); імітації вогню тощо. 

– Досліди з біології: експерименти на екологічну тематику (вплив вуглекислого газу на навколишню температуру, дихання дріжджів, дихання людини і вуглекислий газ) та ін. 

– Біохімія і здоров’я: можливість побачити свою ДНК, дізнатися, як функціонує клітина, побачити старих, хворих на ожиріння і хворобу Паркінсона плодових мушок, трансгенні лабораторні організми. 

– Цікава журналістика: фотомайстерність (майстер-клас), відеозапис та анкетування, лист для прикарпатських журналістів, "відкритий мікрофон". 

– Філологія та літературознавство: конкурс читців. 

– Майстер-клас: мистецтво, різьба по дереву. 

Відвідувачі святкового дійства зможуть взяти участь в експериментах та майстер-класах, інформують організатори наукового фестивалю ПНУ.  

15 травня о 14:00 год. в приміщенні Актової зали університету (вхід з вул. Чорновола) відбудеться урочисте засідання Вченої ради університету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: