fbpx

ПНУ закликає здавати кров для поранених військових

Суспільство 07:49, 03.07, 2014

Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника закликає українців не бути байдужими до ситуації, що склалася в країні, та здавати кров для допомоги пораненим військовим.

"В ці надзвичайно важкі для України часи ДВНЗ "Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника" не може залишатися осторонь тих проблем і трагедій, які переживають наші люди, та
закликає всіх, кому небайдужа доля народу, приєднатися до благодійної акції "В краплі твоєї крові – чиєсь життя". Мета акції – зібрати донорську кров для військовослужбовців, поранених під час військових дій на Сході країни", – йдеться у повідомленні на сайті ПНУ.

Довідково: кров можуть здавати особи, яким виповнилося 18 років з вагою тіла не менше 50 кг. При собі необхідно мати паспорт та ідентифікаційний номер.
Готуючись до здачі крові, потрібно дотримуватись наступних правил:
1) за дві доби до здачі крові необхідно виключити алкоголь, за дві години до і після здачі крові не можна палити;
2) ввечері напередодні здачі крові необхідно повечеряти, при цьому не можна вживати жирне, смажене, гостре, копчене, а також яйця та молочні продукти;
3) утриматися від вживання аспірину, анальгіну і ліків, що містять аспірин і анальгетики, за 72 години до процедури;
4) у день здачі крові бажано легко поснідати та не планувати на цей день ніяких серйозних справ.
Охочим взяти участь у благодійній акції необхідно зв'язатися з координатором – Відділ інформаційної діяльності та зв'язків з громадськістю, Юлія Слоньовська (59-61-86).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: