fbpx

По вулиці Мазепи у Франківську польський художник створює мурал. ФОТО

Культура 15:38, 20.07, 2016

Польський художник Славомір Zbiok Чайковський вже другий день створює мурал на вулиці Мазепи, 100.

Як повідомляв КУРС, минулої неділі митець впродовж дня знайомився з містом та його мешканцями, а наступного дня створив ескіз муралу. У своєму муралі Zbiok робить акцент на пошуку власної ідентичності.

Фінансує проект платформа "Тепле Місто", а також партнери, які приймають, годують художника і надають фарби. Роман Малиновський зазначає, що цей мурал не буде єдиним: до кінця року у Франківську пройдуть ще дві мистецькі резиденції і приїдуть ще два художники.

Мистецька резиденція за участі Славоміра Чайковського відбувається у погодженні з міською радою та мешканцями будинку, де буде створено роботу.

Читати також: Запрошені художники запропонують новий імідж для Івано-Франківська

Вперше проект мистецької резиденції відбувся 2015 року. Першим резидентом став польський художник та скульптор Павел Альтгамер, який втілив у Івано-Франківську міжнародний проект "Конґрес рисувальників".

Куратор резиденції – Євген Самборський, український художник, Лауреат Першої спеціальної премії PinchukARTCentre 2013, переможець конкурсу Молодих Українських Художників МУХі-2012, учасник першої київської резиденції для художників KYIV-AIR 2013, дворазовий переможець стипендіальної програми польського міністра культури "Gaude Polonia", автор проектів "Деякі тези про роботу, методи та власну позицію", "Запитання. Спроба діалогу. Ще щось важливе", "Ми ті на кого ми чекали".

"Мистецька резиденція в Івано-Франківську" втілюється платформою "Тепле Місто" в рамках напрямку розвитку візуальної культури, керівники проекту – Роман Малиновський та Лілія Гоголь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: