fbpx

Поблизу Битків-Бабченського родовища нафта і газ безконтрольно виходять на поверхню. ВІДЕО

Суспільство 15:29, 06.12, 2016

У воді – нафта, у повітрі – газ. Екологічна напруга у селах, які розташовані на території Битків-Бабченського нафтогазоконденсатного родовища, не спадає. Спеціалісти і місцеві жителі пов'язують вихід на поверхню вуглеводнів із припиненням їх видобутку.

У селах Пасічна та Битків Надвірнянського району спеціалісти продовжують фіксувати вихід на поверхню нафти і газу, пише КУРС із посиланням на спецрепортаж ТРК "Надвірна".

Результати регулярних планових замірів свідчать, що вміст концентрації метану у повітрі зростає. Найбільше турбує те, що газ виходить на поверхню поблизу навчальних закладів. Тут ситуацію змушені тримати під пильним контролем.

Ще однією бідою промислових сіл є забруднення криничної води. Наприклад, з колодязя битківчанина Василя Юрчилюка можна вичерпати не лише воду, а й нафту. Таке лихо сталося ще навесні цього року. Вода досі не очистилась і вже непридатна для споживання. Він пов'язує цей факт із припиненням діяльності нафтогазоконденсатного родовища. 

Цей факт підтриверджують фахівці нафтогазовидобувного управління. Вони стверджують, що нафті і газу під землею нікуди діватися, тому і шукають шляхи виходу на поверхню. 

Кілька тижнів тому зафіксували також два поодинокі випадки виходу нафти у руслі Бистриці Надвірнянської. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: