fbpx

Поблизу Галича на Дністрі облаштували рекреаційний комплекс "Білі тополі"

Суспільство 15:46, 03.11, 2016

Це вже третя рекреаційна зона, що її цьогоріч облаштували активісти екологічної організації "Еко-Галич" разом із партнерами.

Споруджено третій рекреаційний комлекс – "Білі тополі" на Дністрі, з посиланням на сторінку керівника проекту Володимира Бучка у мережі повідомляє Давній Галич. 

"За сприяння ДТЕК, в рамках конкурсу міні-проектів "Місто своїми руками", що проводила Агенція місцевого економічного розвитку м. Бурштина, громадською екологічною організацією "Еко-Галич" у м. Галич, на лівобережжі Дністра, споруджено рекреаційний комплекс "Білі тополі", – повідомив Володимир Бучко. 

Ідея створення нижче старого мосту в Галичі місця відпочинку для туристів виникла ще на початках створення Галицького НПП і була підтримана та реалізована завдяки Наталі Гасюк (Департамент міжнародного співробітництва, євроінтеграції та розвитку туристичної інфраструктури Івано-Франківської ОДА).

З того часу дерев'яні лісові меблі вийшли з ладу і, зважаючи на великий попит цього місця як у галичан, так і у гостей було прийнято рішення вдихнути у цей прекрасний куточок нашої природи нове життя. ТзОВ "Danosha" (Генеральний директор Крістіан Брокоп Якобсен) як партнер проекту надало матеріал (палети) для виготовлення лісових меблів, а Галицький НПП (директор Гайдук О. Я.) допоміг технікою і людськими ресурсами. 

У рамках проекту територія частково огороджена, виготовлено і встановлено арку, нові лісові меблі на 66 осіб, туалет, сміттєві урни.

Для дітей споруджено майданчик з гойдалками, канатом і мотузковою драбиною.

На спорудженому відпочинковому об’єкті тепер буде постійний контроль, територію прибиратимуть працівники Галицького НПП.

"Надіємось, що тепер відпочивальники рідше навідуватимуться у заповідні зони парку, заборонені для відвідування, і відпочиватимуть на створених рекреаційних об’єктах, а відмінний санітарно-екологічний стан облаштованих берегів матиме позитивний вплив на формування екологічної культури та свідомості населення, особливо у підростаючого покоління, сприятиме розвитку водного туризму у регіоні", – написав Володимир Бучко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: