fbpx

Починається додатковий набір на строкову службу

Суспільство 20:12, 08.08, 2017

Позачерговий набір строковиків відбувається у підрозділи Національної гвардії України.

Як повідомляє аґенція УНІАН, рекрутування здійснюють на підставі указу Президента №178/2017 "Про проведення у серпні 2017 року призову громадян на строкову військову службу до Національної гвардії України", котрий набув чинності 8 серпня.

"Додатковий відбір близька 1 тис. кандидатів для проходження строкової служби до лав Національної гвардії проходить з метою підготовки до виконання функції з охорони органів та установ системи правосуддя", – зазначили у прес-службі Нацгвардії.

Як розтлумачили у НГУ, згідно із пунктом 39 розділу ХІІ закону "Про судоустрій і статус суддів", функцію охорони тимчасово поклали на підрозділи Національної гвардії і Національної поліції: "Тимчасово, на період до початку виконання в повному обсязі повноважень Служби судової охорони, підтримання громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, а також охорону приміщень суду, органів та установ системи правосуддя, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду, забезпечення безпеки учасників судового процесу здійснюється підрозділами Національної поліції та Національної гвардії".

У Нацгвардії запевняють, що набір строковиків відбуватиметься лишень у підрозділи, які виконують завдання з конвоювання, екстрадиції та охорони підсудних. До виконання завдань у зоні проведення АТО строковиків не залучатимуть.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: