fbpx

Поліцейські затримали прикарпатця, який ховав наркотики у шкарпетці

Суспільство 23:28, 16.01, 2017

Під час несення служби на маршруті патрулювання поліцейські зупинили автомобіль марки "Мазда". При перевірці документів водій та один із пасажирів надмірно хвилювалися. При поверхневому огляді в шкарпетці пасажира виявили паперовий згорток подрібненої речовини, схожої на наркотичну.

При подальшій перевірці і транспортного засобу в багажному відділенні було також виявлено і прекурсор – пристрій для викурювання наркотичної речовини – "марихуани" зі слідами нагару та ще один згорток паперу з наркотичною речовиною. Все знайдене, як пасажир пояснив, належить йому, пише КУРС з посиланням на СК ГУ НП в Івано-Франківській області.

Крім того, за результатами проведеного медосвідчення пасажир перебував у стані наркотичного сп’яніння, тож стосовно нього складено адміністративний протокол за ст. 130 КУпАП.

Також у Калуші правоохоронці виявили наркотики у перехожого, який намагався уникнути зустрічі з ними. Як з’ясували згодом, 24-річний раніше судимий калушанин поводився схвильовано та намагався втекти від поліції через те, що мав при собі пристрій для викурювання марихуани із нагаром чорного кольору. Крім того, парубок уже мав судимість за обіг наркотиків і наразі перебував під адміннаглядом правоохоронців. Проте, очевидно, не зав’язав із кримінальним минулим.

Вилучене направлено на експертизу, проводиться перевірка.

За обома вищевказаними фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Згідно із санкцією статті зловмисникам загрожує покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк. Проводиться слідство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: