fbpx

Поліція косить мак у господарствах прикарпатців

Суспільство 15:15, 10.06, 2016

На Прикарпатті поліція проводить операцію "Мак" – на присадибних ділянках мешканців області щодоби виявляють незаконні посіви.

Так, за минулу добу під час заходів, спрямованих на виявлення незаконних посівів нарковмісних рослин, на присадибній ділянці 53-річної жительки одного із сіл Косівського району правоохоронці виявили та вилучили понад 320 рослин снодійного маку.

На території господарства в Коломийському районі дільничні інспектори поліції виявили та вилучили понад 80 рослин снодійного маку, які місцева мешканка вирощувала, як вона пояснила, для власних потреб.

На разі незаконно вирощувані рослини направлені на дослідження.

За цими фактами розпочато кримінальні провадження згідно з ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України (незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від ста до п’ятисот рослин чи конопель у кількості від десяти до п’ятдесяти рослин), що карається штрафом від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: