fbpx

Поліція назвала країни, куди торговці людьми найчастіше вивозять українців

Суспільство 19:30, 30.07, 2017

За останні півроку Нацполіція надала допомогу 156 потерпілим від злочинів щодо торгівлі людьми – цей показник удвічі більший за минулорічний.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацполіції.

Найбільше серед потерпілих – жінок (119). Також потерпілими від дій зловмисників стали 37 чоловіків і 12 дітей.

За перше півріччя цього року встановлено 69 зловмисників, причетних до фактів торгівлі людьми. У майже 100 кримінальних провадженнях за статтею 149 Кримінального кодексу України зловмисникам вже оголошено підозру у вчиненні цих злочинів.

Фахівці Департаменту боротьби зі злочинами, пов'язаними із торгівлею людьми (ДБЗПТЛ), Нацполіції зазначають, що наразі набувають все більшого поширення форми торгівлі людьми, не пов'язані з сексуальною експлуатацією. Зокрема, йдеться про так звану "трудову" експлуатацію.

Жертвами такого виду злочинів найчастіше стають чоловіки працездатного віку або особи з явними ознаками інвалідності, без постійного місця проживання та інші малозабезпечені категорії громадян.

Крім цього, протягом 2016 та на початку 2017 років виявлені випадки вербування громадян України для втягнення їх у злочинну діяльність, зокрема за допомогою Інтернету.

У поліції наголосили, що найбільш вразливими від злочинів у сфері торгівлі людьми є жінки у віці від 18 до 26 років, а також діти від 13 до 18 років і чоловіки від 25 до 60 років.

Що ж стосується основних країн призначення "живого товару", то ними є Російська Федерація, Польща, Туреччина, Україна, Німеччина, Ізраїль, Греція, Об'єднані Арабські Емірати.

Як відомо, 30 липня відзначається Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Відповідно до наказу МВС, 2017 рік оголошений в Україні роком протидії торгівлі людьми. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: