fbpx

Поліція перевіряє всі випадки самогубства дітей, які сталися на Прикарпатті

Суспільство 13:50, 13.02, 2017

Відділ ювенальної превенції Національної поліції Івано-Франківської області ініціював додаткову перевірку всіх дитячих суїцидів, які сталися на Івано-Франківщині в 2016 році, – з'ясовують, чи самогубства не були спровоковані участю в он-лайн грі "Синій кит".

До перевірки долучилася кіберполіція Прикарпаття.

Як повідомила керівник сектору ювенальної превенції ГУНП в Івано-Франківській області Алла Бойчук, за минулий рік на Івано-Франківщині покінчили з життям 7 дітей. З грою "Синій кит", яка поширюється в російській соцмережі ВКонтакте і спонукає підлітків від 9 до 14 років до самогубства, ці смерті на той момент, коли вони сталися, не пов'язували. Проте поліція вирішила повернутися до цих випадків і ще раз більш детально перевірити обставини, які призвели до суїциду.

"Кожна дитина з тих, що вчинила самогубство, була зареєстрована в ВКонтакте. На цей час ми перевіряємо їхні зв'язки, переписку, мережеву активність. Перевірка лише розпочата, наша мета з'ясувати, чи не підштовхнули дітей до фатального вчинку мережеві он-лайн ігри, зокрема "Синій кит", – розповіла КУРСу Алла Бойчук.

Нагадаємо, поліція попередила батьків і педагогів про смертельну гру, яка поширюється серед дітей і підлітків в Івано-Франківську. 

Стало відомо про сімох дітей, що приєдналися у соцмережах до ігор, які можуть призвести до самогубства.

Читайте також"Синій кит 10.02 4.20": У Франківську 13-річну учасницю смертельної гри знайшли у лікарні

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: