fbpx

Поліція знайшла вбивцю 82-річної гуцулки: жінку, ймовірно, зґвалтували

Суспільство 12:58, 24.01, 2017

Поліція Прикарпаття розкрила вбивство мешканки c. Криворівня (присілок Устя) Верховинського району, яке сталося у її помешканні в ніч на 17 січня.

Як писав КУРС, тіло 82-річної жінки з ознаками насильницької смерті зранку знайшла її донька. На голові жінки були численні синці, на животі – колото-різана рана. 

Подробиці розповів заступник начальника ГУНП в області Ігор Бабюк.

“Нами були зафіксовані сліди, які залишив злочинець. Ми з’ясували, що він повинен мати порізи на руках, оскільки він рукою розбив шибу, коли залазив у вікно. Крім того, залишив відбитки пальців”, – зазначив Бабюк.

Правоохоронці організували перевірку громадян, які проживають у населеному пункті. Першочергово перевіряли раніше судимих, дебоширів, п’яниць.

“Складність була у тому, що ці дні випали на закінчення Різвяних свят, а наші громадяни святкують не завжди правильно і багато п’ють”, – зауважив Бабюк.

Він додав, що в селі виявили кілька громадян з пошкодженими руками, серед яких і 22-річний місцевий житель. У нього була не лише порізана рука, а й збиті зовнішні боки рук.

На початку перевірки він заявив, що тілесні ушкодження отримав у бійці з рідним братом. Однак висновки експертів підтвердили, що криваві сліди, залішені у приміщенні вбитої, належать молодому чоловікові. Після затримання хлопець заперечував свою причетність, стверджував, що це помилка правоохоронних органів. Але після обрання запобіжного заходу у суді, під час етапування до СІЗО він зізнався, що скоїв цей злочин.

“При огляді трупа потерпілої виникало питання про можливе вчинення зґвалтування вбитої, але зараз це не можна стверджувати. Про це можна буде говорити після експертиз. Якщо це підтвердиться, йому загрожуватиме від 10 до 15 або пожиттєве позбавлення волі, – розповів правоохоронець. – Я схиляюся до того, що це є сексуальний мотив, з метою зґвалтування потерпілої”.

Підозрюваний не притягувався раніше до кримінальної відповідальності.

За словами Бабюка, вбивця жив за 500 метрів від жертви і, можливо, не планував її вбивати, але зробив це, коли вона його опізнала.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: