fbpx

Половина Івано-Франківщини може опинитися без світла

Суспільство 17:43, 15.04, 2016

ПАТ "Прикарпаттяобленерго" доводить до відома споживачів Івано-Франківської області, що з 16 квітня до 18 травня у зв'язку з виводом в довготривалий ремонт ПЛ 330 кВ Кам’янець-Подільська – ДнГЕС, буде знижено надійність електропостачання частини споживачів Івано-Франківщини, що належать до ОЕС України.

Це означає, що у випадку аварійного вимкнення високовольтної лінії ПЛ 330-кВ "Бурштинська ТЕС – Івано-Франківськ" короткочасно, на час перезаживлення від Острова БТЕС, без електропостачання можуть залишитися мешканці Верховинського, Коломийського, Косівського, Снятинського, Тлумацького, Надвірнянського, Городенківського, Яремчанського (районів) та частини м. Івано-Франківськ. 

Енергетики наголошують, що магістральні мережі, про які йдеться мова, знаходяться на балансі та обслуговуванні НЕК "Укренерго" і в цій ситуації ПАТ "Прикарпаттяобленерго" не може нести відповідальності за наслідки перебоїв у електропостачанні.

Також у ПАТ "Прикарпаттяобленерго" повідомляють, що рішення про час та тривалість ремонтних робіт визначає балансоутримувач мереж – НЕК "Укренерго". 

Такі ремонті роботи є необхідними для забезпечення надійного електропостачання у зимову пору, коли навантаження на мережі зростає. Як правило, вони традиційно проводяться у весняно-літній період, коли найменше навантаження в енергосистемі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: